I fjol stals Björn Goops dräkt från Åbytravet – nu var det Veijo Heiskanens tur

I fjol slog en tjuv till mot Åbytravets utställning med autentiska kuskdräkter. Den gången försvann Björn Goops välkända och dyrbara blå köruniform. I helgen var det dags igen. Då var det Veijo Heiskanens kläder som tilldrog sig tjuvens intresse.

ANNONS
|

Det ska sägas direkt: Stöldförsöket misslyckades och det går förstås inte att vara helt säker på vad syftet med vandaliseringen var.

– Jag vet inte om det var någon som verkligen försökte få med sig dressen eller om det bara var någon slags fyllegrej. Men jag fick information om detta på lördagsmorgonen. Då ringde en kille från vår tv-studio och sa att ”Veijo är halvnaken”, säger Kristofer Jakobsson, marknadschef på Åbytravet.

Från segern i Olympiatravet med Solvato

Av allt att döma är det någon som försökt kränga av Veijo Heiskanens dräkt från den skyltdocka som bar upp den. Kläderna är en raritet – det var i just dem som Veijo Heiskanen vann storloppet Olympiatravet med hästen Solvato 2014.

ANNONS

Det var gott om folk på Åby arena i fredags kväll eftersom det ordnades en stor hästauktion med tillhörande festligheter. Något spår efter gärningsmannen har inte Kristofer Jakobsson, som lade ut nyheten på sitt Twitter-konto under helgen.

– Jag har inte ringt Veijo Heiskanen än och frågat hur han känner inför den här händelsen, säger Kristofer Jakobsson, inte utan en viss glimt i ögat.

Björn Goops kläder stals

Glimt i ögat hade marknadschefen dock inte för drygt ett år sedan då en liknande händelse inträffade på samma plats. Den gången var det Björn Goops körkläder som inte bara krängdes av delvis utan också verkligen stals.

Uppmärksamheten blev enorm och Kristofer Jakobsson fick framträda i allt från Mölndals-Posten och Aftonbladet till Sveriges Radio och TV4.

– Det blev en otrolig hajp, säger Kristofer Jakobsson som polisanmälde den händelsen – inte minst på grund av det stora ekonomiska värdet på kördressar i allmänhet och kända kuskars diton i synnerhet.

När Björn Goop lät auktionera ut en av sina kändaste segerdressar 2018 landade slutpriset på hisnande 50 000 kronor.

Spår efter gärningsmannen finns

Kanske är det därför som gärningsmannen fortfarande inte gett sig tillkänna. Kristofer Jakobsson har på egen hand samlat ihop vittnesmål kring händelsen och faktiskt haft viss assistans av Björn Goop själv. De har starka indikationer på att stöldgodset har hamnat utomlands, men längre än så har de inte kommit.

– Nej, dressen är inte återfunnen, säger Kristofer Jakobsson.

LÄS MER:Veijo Heiskanen om flytten, kärleken och framtiden

LÄS MER:Balltorps stallgårdar är en av Mölndals övergivna platser – så ser anläggningen ut i dag

LÄS MER:Björn Goops dräkt stals från Åbytravets restaurang: ”Kommer att polisanmäla”

ANNONS