Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Deliá du Pommereux vann Paralympiatravet på Åby i lördags och blev inbjuden till Elitloppet på Solvalla senare i maj. Men sedan kusken Eric Raffin (till vänster) straffats med böter och avstängning, blir det nu ingen start i Stockholm.  Bild: MALIN ALBINSSON \/ TR BILD, Malin Albinsson
Deliá du Pommereux vann Paralympiatravet på Åby i lördags och blev inbjuden till Elitloppet på Solvalla senare i maj. Men sedan kusken Eric Raffin (till vänster) straffats med böter och avstängning, blir det nu ingen start i Stockholm. Bild: MALIN ALBINSSON \/ TR BILD, Malin Albinsson

Ilskan efter storloppssegern på Åby: ”Inkompetenta domare”

Deliá du Pommereux vann Paralympiatravet på Åby i lördags.
Efteråt straffades kusken Eric Raffin med böter och avstängning för felaktig användning av körspöt. Nu vädrar hästens ägare Noël Lolic sin irritation mot svensk travsport.
– De svenska domarna är antingen inkompetenta eller så har man något emot oss fransmän, säger Noël Lolic till franska tidningen Equidia.

Från sin position i tredje par utvändigt kunde det franska stjärnstoet Deliá du Pommereux avgöra lördagens lopp med en bestämd avslutning. Ledande Who’s Who hade dessförinnan pressats tufft av Aetos Kronos och orkade inte hålla emot i sista sväng, vilket öppnade för Deliá du Pommereux att skölja förbi konkurrenterna.

Men för kusken Eric Raffin blev det 15 000 kronor i böter och tre dagars avstängning, vilket Travronden tidigt berättade om.

– Vi kommer aldrig att återvända till Sverige. Jag är mycket upprörd över den orättvisa bestraffning som Eric Raffin fick. Mitt beslut är taget, säger Noël Lolic till franska Equidia, skriver Travronden.

LÄS MER: Franska stjärnstoet vann Paralympiatravet – efter raketöppning på Åby

Därmed blir det ingen start i Elitloppet på Solvalla sista söndagen i maj.

– Det var en underbar känsla att se hästen vinna. Det är en känsla som jag unnar alla ägare att någon gång få uppleva, men jag är den som aldrig ändrar mig, säger ägaren Noël Lolic.

LÄS MER: Björn är Åbys meste domare – på lördag håller han koll på Paralympiatravet

Två i Paralympiatravet blev Very Kronos med Erik Adielsson i sulkyn. Trea kom nämnde Aeotos Kronos med kusken Johan Untersteiner.