Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sex tidigare ordförande i travsällskapet har i en skrivelse uttryckt sin oro över det högljudd debattklimatet och tar också avstånd från anklagelserna mot Sven Henriksson. Arkivbilder Bild: Arkivbilder
Sex tidigare ordförande i travsällskapet har i en skrivelse uttryckt sin oro över det högljudd debattklimatet och tar också avstånd från anklagelserna mot Sven Henriksson. Arkivbilder Bild: Arkivbilder

Tack för att du läser Mölndals-Posten

Infekterat bråk skakar om Åby travsällskap

Ett infekterat bråk har blossat upp och skakar just nu om Åby travsällskap. Detta sedan ett antal personer i en skrivelse riktat allvarliga anklagelser mot travsällskapets ordförande Sven Henriksson, i syfte att få honom avsatt.

I skrivelsen, som skickats till styrelsen och valberedningen för travsällskapet, anklagas Sven Henriksson bland annat för jäv. Detta för att genom sitt fastighetsbolag Jutabo AB köpt mark på den gamla stallbacken, något tidningen Sulkysport var först att berätta om.

I skrivelsen som undertecknats av bland andra Tony Löfqvist, ordförande i Åby travhästägarförening, ifrågasätts även Sven Henrikssons arbetsmässiga kopplingar till tidigare Åby-vd:n, samt tillförordnade vd:n, Kenneth Thollström.

Sven Henriksson slår själv ifrån sig anklagelserna. I en replik till medlemmarna svarar han att köpet skedde från fastighetsbolaget NCC som 2015 sålde ut mark i konkurrens och att han vid denna tidpunkt inte hade några uppdrag för Åbytravets räkning.

”Att jag genom Jutabo AB hade köpt ett markområde på gamla stallbacken var helt öppet och känt när jag 2018 tillfrågades om återinträde i styrelsen och jag 2020 tillfrågades om att anta ordförandeskapet”, uppger han vidare.

Sex tidigare ordförande i travsällskapet har nu i sin tur i en skrivelse uttryckt sin oro över det högljudd debattklimatet och den framtida utvecklingen.

De tar också avstånd till de framförda, obestyrkta anklagelserna mot Sven Henriksson, som i sin tur överväger att polisanmäla saken, enligt tidningen Travronden.

Camilla Moestedt

[email protected]