Jitex hyllar stjärnorna – med nya jubileumströjor: ”Vi kommer sticka ut lite”

Lagom till 50-årsjubileet och säsongspremiären i elitettan har Jitex tagit fram helt nya lagtröjor – som hyllar några av klubbens profiler. Pia Sundhage, Anette Börjesson och Fridolina Rolfö är bara några av dem.

ANNONS
|

I veckan samlades Jitex A-lag för att ta nya lagfoton. Lagkaptenen, tränarna, klubbens marknadsförare – nästan alla var där.

– Rätta till tröjorna nu, det här är jubileumströjor. De ska synas!

LÄS MER:Jitex firade ett halvsekel i lila

Fotografen instruerar spelarna att ställa sig i rätt ordning, fixa till kläderna och titta in i kameran. Det här året är fotograferingen extra viktig. Klubben ska göra sin andra säsong i elitettan och firar dessutom 50 år. Det uppmärksammas bland annat med de nya tröjorna.

– Jitex har en fantastisk historia i både medvind och motvind, vi ville lyfta fram det och den styrka som finns i föreningen, säger Vasilios Vainalis, marknadsansvarig i Jitex.

ANNONS

LÄS MER:SPORT: Jan-Erik är ett med klubben: ”Jag har Jitex i blodet”

Skrivet i blindskrift

Vid en första anblick är det inte självklart vad som står på tröjorna. De är vita med guldtryck och ett lila mönster längst ner. Mönstret är i själva verket välkända Jitex-namn, skrivna i punktskrift.

– Damfotbollen har alltid haft en uppförsbacke. Jitex har funnits där och banat vägen, men vi har gjort det i skymundan. Därav tyckte vi att det passade med punktskriften, förklarar Vasilios Vainalis, som har tagit fram tröjan tillsammans med designern och före detta Jitex-spelaren Sofie Adolfsson.

20-åriga Elina Lenir är ny i Jitex och har fått rollen som lagkapten.

– Jag tycker de är riktigt snygga. Det ska bli kul att få spela i dem, säger hon.

Sticker ut på planen

Bland namnen på tröjan finns legendarer som Pia Sundhage och Anette Börjesson, men också aktuella landslagsspelare och lagets nuvarande tränare.

– Jag tycker det är häftigt, vi kommer sticka ut lite, säger Fanny Linderoth, som gör sin femte säsong i Jitex.

Den lila signaturfärgen har dock fått ta mindre plats än vanligt.

– Det är klart, lite mer lila kunde de ha fått in (skratt). Men de blev väldigt snygga så här också, säger Fanny Linderoth.

Dags för seriepremiär

Den 17 april spelar laget sin första match i den nya tröjan. Då är det seriepremiär mot Sundsvalls DFF på Åbyvallen.

LÄS MER:Jitex skulle mött svenska mästarna – skador stoppar

– Vi är jättetaggade nu. Det är skönt att det blir en lite mer normal säsong än förra året, säger Fanny Linderoth.

Elina Lenir ser också fram emot att spela med sitt nya lag.

– Det känns superkul. Jag är verkligen glad över miljön och människorna här i Jitex. Jag har blivit väl emottagen, säger hon

.

ANNONS