Jitex Vasilios Vainalis får Stadiums stora tränarpris

Att han skulle vara med på årets första träning var självklart. Däremot inte att han skulle uppvaktas med blommor, ett filmteam och en check på 50 000 kronor. Jitex Vasilios Vainalis är en av tre tränare i landet som tilldelas Stadiums tränarpris.

ANNONS
|

– Det är stort. Man blir helt överväldigad. Lite chockartat faktiskt.

Orden är Vasilios Vainalis och handlar om den överraskning som väntade honom i samband med F09-lagets första träning på Åbyvallen i januari.

– Kicki (Grönlund, Jitex ordförande) hade sagt att hon behövde tid med mig en stund under träningen. Jag var tveksam, det var ju ändå första träningen men hon sa att det var jäkligt viktigt för det skulle komma en ny ”sponsor” på besök, säger Vasilios Vainalis.

LÄS MER:Nu byter också Jitex BK klubbmärke: ”Nervöst”

Överraskades

Som fotbollsklubbens marknadsansvarige lovade Vasilios, eller Vasse som han kallas och svarar i telefon, att ställa upp. Och mitt under träningen dök det upp ett team från sportkedjan Stadium, med filmkamera, blommor och en stor check med Vasilios Vainalis namn på under prissumman på 50 000 kronor.

ANNONS

– Det är stort nog att ha blivit årets tränare i Jitex. Nu är jag en av tre tränare i landet, inom alla sporter, som får det här tränarstipendiet. Och jag är den ende fotbollstränaren.

Vasilios Vainalis

Ålder: 41.

Bor: I Lindhaga.

Familj: Fru, tre döttrar (19, 12 och 6 år gamla som alla spelar eller har spelat i Jitex Mölndal BK), en son, 15 år som spelar i Fässbergs IF.

Yrke: Marknadschef på Thoreb som gör system till kollektivtrafiken.

Intressen: Barnen och barnens aktiviteter. ”Sen är vi en väldigt resglad familj, som när det inte är pandemi åker till boendet i Thessaloniki tre, fyra gånger per år. Och vi åker gärna skidor i Sälen.

Aktuell: Som en av tre tränare i landet som tilldelats Stadiums tränarpris.

I höstas fick Vasse reda på att han var nominerad, som en av drygt 2 000 ungdomstränare i Sverige. Därefter hörde han inget. Förrän i samband med den första träningen för året.

LÄS MER:Fotbollslegendaren vann pris – donerade allt till Jitex

– Tjejerna var tydligen förberedda för de hade redan blivit intervjuade. Själv fann jag inga ord. Jag är rätt rapp i käften annars men den här gången blev jag helt stum. Det är fantastiskt roligt att bli uppmärksammad. Jag gläds verkligen, säger han.

”Energin tar aldrig slut”

Den person som nominerade honom till sportkedjans tränarstipendium var klubbens ordförande Kicki Grönlund. Hon har följt honom nära styrelsen och som marknadsansvarig likväl som tränare för F09-laget.

Motiveringen

"Med outtröttligt engagemang, glädje och vilja att se alla ungdomar spela fotboll är du en älskad tränare. Du ser varje spelare och låter dem få utvecklas utifrån sina egna personliga förmågor och förutsättningar. Det är tränare som du som får svensk idrott att hända. Tack Vasse!"

– Han är alltid positiv och glad och ger verkligen allt, både för föreningen och tjejerna. Vasses energi tar aldrig slut och han hittar alltid på det där lilla extra. Alla, spelare som hållit på länge och de som är nybörjare, känner sig alltid välkomna, säger Kicki Grönlund.

LÄS MER:Elias Jassim från Mölndal blev amerikansk collegemästare

Har inte bestämt sig

Nu har 50 000 kronor kommit in på kontot. Eller rättare sagt, stipendiet ska användas i Jitex verksamhet och sportkedjan ska stå för kostnaderna. Vasilios Vainalis har fullt upp med att bestämma hur de ska användas eftersom det är han som förvaltar dem.

– Jag skulle kunna köpa in saker enbart till A-laget, eller bara till F09 men jag inte bestämt något än.

En tanke är att fler lag än seniorlaget ska kunna ha ett bortaställ.

LÄS MER:Flera talanger från Mölndal är ute på landslagsuppdrag

– Samtidigt kanske det är en dålig idé eftersom det blir kortsiktig. Några lag blir glada under ett par säsonger men sen har pengarna försvunnit. Jag vill nog hellre tänka mer långsiktigt, säger Vasilios Vainalis.

Många idéer

En annan idé är att använda stipendiet till att rusta upp föreningens kansli eller förbättra den fikavagn som Jitexlagen har kioskverksamhet ifrån under hemmamatcherna. Eller både och.

LÄS MER:Jitex nya ordförande: ”Jag är extremt politiskt inkorrekt”

– Sen behöver vi en ordentlig kyl och frys för att klara av att ha stora evenemang. I sommar är det Gothia cup igen och i år ska vi hjälpa Mölndals stad att anordna ett motionslopp när staden fyller hundra år…

Idéerna från Jitexledaren verkar outtömliga. Precis som hans engagemang för att tjejer i alla åldrar ska kunna utvecklas på och omkring fotbollsplanen.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS