Jitexduon satsar på Youtube – vill ta med fansen bakom kulisserna

När inte supportrarna kan komma till matcherna tar sig Jitexspelarna till supportrarna istället. Via Youtube.
– Det är en jättebra möjlighet att engagera supportrar och medlemmar när de inte kan vara på våra matcher, säger Matilda Nilsson, Jitexspelare sedan 2018.

ANNONS

På lördag har Mölndalslaget seriepremiär i fotbollens elitetta hemma på Åbyvallen mot Sundsvall. En lång försäsong är därmed över. Precis som i fjol kommer matcherna, åtminstone inledningsvis, att spelas inför tomma läktare på grund av rådande coronarestriktioner.

För att ändå skapa intresse kring laget har de lilatröjade spelat in videor som med stöd av klubbens medieansvarige Rudy Alvarado läggs ut på Youtube. Spelarna bakom upplägget är Matilda Nilsson och Julia Hellström.

– Vi är bra kompisar, det är vi som kommer med idéerna och Rudy som får se till att de genomförs och att allt fungerar, säger Julia Hellström.

Varför gör ni det här?

– Vi vill att alla som tittar ska få lära känna oss även utanför planen. Vi vill skapa intresse genom att ta med våra supportrar och medlemmar bakom kulisserna, fortsätter Julia Hellström.

Matilda Nilsson

Ålder: 22

Bor: I Fiskebäck, uppvuxen i Oskarshamn.

Familj: Mamma, pappa, lillasyster och halvbror.

Yrke: Läser systemvetenskap på Göteborgs universitet

Klubbar: Rödsle BK, IFK Kalmar, FC Oskarshamn, Jitex Mölndal BK.

Intressen: Träna, umgås med vänner och familj, spela padel och Youtube.

Okänd talang: ”Jag är bra på sten, sax, påse”.

Julia Hellström

Ålder: 23

Bor: På Åby stallbacke, uppvuxen i Umeå

Familj: Mamma, pappa, storasyster och lillasyster

Yrke: Förskoleassistent

Klubbar: Mariehems SK, Umeå IK, Larson Newman University (USA), Team Thorengruppen, Jitex Mölndal BK.

Intressen: Träna, laga mat ”gärna olika grytor och mycket vegetariskt”.

Okänd talang: ”Jag är en riktig rackare på att fuska. Men tyvärr är nog den talangen ganska så känd”.

Exakt vad filmerna ska innehålla är i dagsläget inte bestämt men inledningsvis kommer många att vara spelarpresentationer inför säsongsstarten. Med en viss tvist ska tilläggas. I premiäravsnittet får Ella Reidy och Ella Smith Ygfeldt bland annat svara på frågor om varandra för att se vem som känner den andre bäst.

– Spelarpresentationerna kommer varvas med olika utmaningar för vi vill verkligen engagera våra följare, säger Matilda Nilsson.

LÄS MER:Jitex hyllar stjärnorna – med nya jubileumströjor: ”Vi kommer sticka ut lite”

Och så här långt har gensvaret varit positivt.

– All den feedback vi får, det är jättemånga som har hört av sig, säger Julia Hellström som gör sin andra säsong i Jitex efter flytt från Umeålaget Team Thoréngruppen.

Tror ni till och med att det kan stärka er som lag att spela in filmer?

– Jag tror vi får en ännu bättre sammanhållning. Att få göra det här tillsammans är jättekul och att kunna se de här filmerna om 20 år känns också jätteroligt, säger Matilda Nilsson.

LÄS MER:Lämnade Jitex – nu ska Ema Paljevic spela allsvensk fotboll för AIK

Även om tid läggs på studier och arbete liksom på filmer så är det ändå fotbollen som står i fokus för Jitexduon. Klubben ska fortsätta etablera sig i landets nästa högsta serie och gärna sluta bättre än fjolårets sjätteplats. Målet är att vinna varje match i en serie som på förhand benämns som jämn och svår att förutspå.

– Vi är verkligen redo, förväntansfulla och spelsugna. Det ska bli jätteroligt att allt kommer igång igen, säger Matilda Nilsson.

Se Jitex på Youtube:

ANNONS