Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Kållered SK lägger ner ishockeyns A-lag – ska satsa på unga

Kållered SK:s hockeyherrar satsade allt för att gå upp i division två – men misslyckades. Nu läggs laget ner.
– Det kom som en chock. Jag hade inte hört ett ord, säger spelaren Kevin Börjesson.

Division 3-laget Kållered SK kommer under nästa säsong inte att spela några seniormatcher. Anledningen är att lagets verksamhet kommer att läggas på is åtminstone en säsong.

– Vi har pausat det en säsong bara, men sen kan man aldrig veta vad som händer. Vi fortsätter att växa på ungdoms- och juniorsidan och vi vet inte hur isfördelningen kommer att se ut framöver, säger Peter Eklöf, styrelseledamot i Kållered SK.

Kan börja igen

Enligt Peter Eklöf så är det bristen på träningsplaner som gör det svårt för föreningen att fortsätta bedriva sin seniorverksamhet.

– De ambitionerna som A-laget hade för sin verksamhet och de som vi hade gick inte ihop med den tillgängliga istiden.

Om föreningen återupptar seniorlaget igen får framtiden utvisa. Laget som spelar i division 3 förlorar inte någon serieplacering på att ta en paus då divisionen är en anmälningsserie. Det innebär att om de återupptar laget kan de börja där de slutade.

– Det blev naturligtvis en besvikelse för A-laget. Vi hade en väldigt bra dialog med dem om vad de ville och vilka ambitioner de hade för den kommande säsongen. Men då insåg vi att vi stod ganska långt ifrån varandra.

Kevin Börjesson har spelat i Kållered SK:s herrlag i två säsonger. Han berättar att beskedet om nedläggning kom helt överraskande.

– Det kom som en chock. Jag hade inte hört ett ord innan, inte från styrelsen eller någon annan. Vi fick veta det på ett möte för två veckor sen, berättar han.

Hur känns det?

– Känslomässigt är det väldigt tråkigt. Kållereds A-lag är ett väldigt familjärt lag, jag har nog aldrig trivts så bra i någon klubb förut. Det är en bra grupp och tränarna har varit grymma på att ta hand om spelarna, även utanför isen.

Satsar på unga

Beslutet innebär att seniorerna antingen får söka sig till någon annan förening eller helt enkelt lägga skridskorna på hyllan.

– Det måste de göra för vi kommer inte kunna erbjuda något spel för dem. Det var inget lätt beslut men vi insåg att vi inte kunde lösa isfrågan på ett bra sätt för ungdomar, juniorer och seniorer, säger Peter Eklöf.

Nu kommer föreningen istället satsa allt på sin ungdomsverksamhet. De resurser som tidigare gick till seniorerna kommer att frigöras och kan resultera i att föreningen tar in exempelvis en fys-tränare till ungdoms- och juniorsidan.

Fanns det något som kunde göras för att undvika den här situationen?

– Det behövs mer yta för det handlar inte bara om istimmar som tillhandahålls klubben. Vi har tider till 23.00 men det är svårt att få ungdomar att träna så sent och samma sak gäller för äldre som har jobb och kanske familj, säger Peter Eklöf.

Ingen förståelse

Spelaren Kevin Börjesson har ingen förståelse alls för Peter Eklöfs resonemang om att klubben vill satsa på ungdomsverksamheten.

– Jag tror att det här kommer leda till en negativ spiral snarare än något positivt. Unga spelare behöver ha ett A-lag, som en morot, som något att sträva mot. Om inte det finns så är det stor risk att de kommer att gå till andra klubbar i Göteborgsområdet.

När det gäller A-lagsspelarna så tror Kevin Börjesson att många helt enkelt slutar med hockeyn. För egen del funderar han fortfarande.

– Det är synd för många av oss som är lite äldre hade säkert fortsatt om A-laget hade fått vara kvar.

Är du intresserad av sport? Här kan du läsa fler artiklar i samma ämne:

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.