Lagkaptenen Samuel Gustafsson förlänger med BK Häcken

Här är BK Häckens glädjebesked inför Europasatsningen 2023. Lagkaptenen Samuel Gustafson, som är uppvuxen i Hulelyckan, förlänger kontraktet till sommaren 2025.
– Vi har en gemensam syn på fotboll och hur man bedriver verksamheten, säger han.

ANNONS

Samuel Gustafson, uppvuxen i Hulelyckan och fotbollsfostrad i Fässbergs IF, vände hem till Hisingen 2021 och skrev då på för tre år. Nu har han förlängt kontraktet ytterligare ett år, till sommaren 2025.

Därmed kan han vara med på Häckens Europasatsning i sommar och höst, men ändå behöver klubben inte oroa sig för att han har ett ett utgående kontrakt året efter.

– Jag är glad och stolt över att vi har lyckats förlänga avtalet med Samuel, vår kapten. Med sin spelbriljans och sitt starka ledarskap utgör han navet i Sveriges bästa mittfält, vilket också har gett honom en välförtjänt plats i landslaget. Samuel blir en viktig nyckel för oss inför den stundande säsongen med allsvenskan och kvalet till Champions League, säger Häckens sportchef Martin Ericsson.

ANNONS

Mittfältaren förklarar varför han blir kvar i Häcken i minst två år till:

– Vi har en gemensam syn på fotboll och hur man bedriver verksamheten. Och att få göra något man bryr sig om varje dag är på något sätt varje människas mål, säger han.

Gustafson: ”Har hänt väldigt mycket”

Samuel Gustafsons återkomst till Hisingen blev startskottet för vad som skulle bli en urstark resa för hela föreningen. Han kom till ett lag som, mer eller mindre, befann sig i en kris i form av en placering nedanför kvalstrecket.

Han var därefter med på den årslånga klättringen som mynnade ut i klubbens första SM-guld förra säsongen.

– På ett sätt har det hänt väldigt mycket, med att vi har vunnit guld och så vidare men på ett sätt är det samma gamla Häcken. Så en mix av de två där vi fotbollsmässigt fortsätter att göra det vi håller på med. Och det som triggar mest är att få år två tillsammans att bygga vidare på det som vi faktiskt har byggt upp – det kittlar ju mest, säger Gustafson.

Men varken Samuel eller Häcken känner att man är klara. Nu vill man ta nästa steg.

– Både individuellt och som lag har vi massa potential att jobba med. Det känns som att det finns en massa att sätta tänderna i och det är kul att göra det. Att vi inte börjar från noll utan vi har en grund att stå på och jobba vidare med den, säger han.

LÄS MER:Öis och Elias Gustafson bryter kontraktet

LÄS MER:Samuel Gustafsons hårda kritik mot Öis: ”Jävligt fattigt”

LÄS MER:Förslaget: Låt OS-hjälten Mikael Ljungberg få en egen gata i Mölndal

ANNONS