Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Laila Höglund körde Vasaloppet tre gånger om: ”Benen ville inte följa med”

Det finns utmaningar. Och så finns det utmaningar. Mölndals orienteringsstjärna Laila Höglund har i år gjort tre Vasalopp – i tre olika discipliner.

– Jag ville skynda mig att göra trippeln innan jag fyller 60. Jag är 59, det är ju inte klokt, så jag tänkte att nu var det dags, säger Laila som sedan barnsben tävlat för FK Herkules.

Men i coronatider så blev upplägget inte riktigt vad hon hade hoppats. Skidåkningen genomfördes i Dalarna, men både cykling och löpning fick utföras på hemmaplan där en app fastställde att hon tillryggalagt rätt antal kilometer.

– 90 kilometers skidåkning och cykling hade inte varit något problem, men jag tror inte kroppen hade gillat mig om jag sprang så långt. Därför gjorde jag Vasaloppet 45.

LÄS MER: Tredje året i rad för Backyard Ultra i Lindome: ”Det är väldigt roligt”

Fin skidresa

45 kilometer på skidor, på mountainbike och i form av terränglöpning i skogen alltså. Vid samtliga tillfällen har hon haft någon med sig, men personerna har varierat.

– Jag och Janne Adolfsson (ordförande i FK Herkules och Mölndal bandy) hade en fin resa på skidor. Det var jättefina spår, jag hade en bra dag och vi kom i mål på 2.33.

Cyklingen gick över stock och sten längs Bohusleden från Kikås till Bunketorp och i kringelikrokar där det passade. Kompanjon på den resan i ösregn var Mikael Ljungqvist från Mölndals cykelklubb.

LÄS MER: Bohusleden rustas upp: ”Viktigt med hög standard”

Kuperad löpsträcka

I söndags avslutade Laila Höglund Vasatrippeln med att springa. Hon kunde ha valt en enklare och mindre kuperad sträcka men fastnade för Bohusleden mellan Hindås och Skatås och med klassiska grusåttan som avslutning.

– När jag sprang kände jag faktiskt inget, men dagen efter ville inte benen följa med. Att gå nerför trappan på Krokslättsgymnasiet var verkligen hemskt.

Laila hade två och i slutet tre klubbkompisar som sprang med och längs Bohusleden serverades vätska och annan energi av ytterligare vänner.

Har du ökat din träningsdos för det här?

– Jag gör något varje dag men i och med min ålder har jag börjat alternera träningen mer. Jag börjar känna av artros så i dag kör jag mer styrka och cykel. Jag kan inte springa sju dagar i veckan längre och ibland kör jag dubbla pass.

LÄS MER: Så tränar du bäst ute: ”Använd stenar och stockar”

Vilken blir din nästa utmaning?

– Jag brukar aldrig vinna på utlottningar men jag vann faktiskt en plats i Göteborgsgirot i Mölndals-Postens tävling. På söndag kör jag 50 kilometer mountainbike. Veckan efter det är det veteran-SM i orientering och sen får vi se vilka tävlingar som genomförs och vilka som ställs in.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.