Martin Jannesson är ordförande i Lindome Gif
Martin Jannesson är ordförande i Lindome Gif Bild: Teo Kristjansson

Lindome Gif sålde lotter för hundratusentals – topp tio i länet

Lindome Gif tar en topp tio-placering i länet när Folkspel listar hur mycket idrottsföreningarna tjänat ihop på lotter. Totalt har klubbens medlemmar jobbat ihop hundratusentals kronor vilket nu går in i verksamheten.

ANNONS

De brukar synas vid gallerior, mataffärer eller kanske på populära gågator. De säljer bingolotter och har ofta kläder som visar vilken förening de tillhör. Samma scen utspelar sig över hela länet och bara under det senaste året har föreningarna fått in 63 miljoner kronor.

En av föreningarna som fått in mest pengar är Lindome Gif som hamnar på nionde plats när Folkspel listar det senaste årets utdelning. Martin Jannesson är ordförande och han berättar att klubben har sålt fler lotter de senaste åren.

– Det har gått lite upp och ner men stegvis har det blivit lite fler lotter. Tittar vi omkring oss så är vi inte den föreningen som säljer mest per medlem men vi är väldigt många. Därför blir det en sån summa, säger Martin Janesson.

Tufft ekonomiskt

I Lindome Gif finns flera hundra medlemmar som bidrar med försäljningen. Dels är det pensionärer vars hjärta slår för klubben och dels är det spelare i flera åldrar. Mest är det bingolotter som säljs men nu när julen närmar ska de även sälja kalendrar.

– Av 600 ungdomar så är det inte mycket klagomål. De gör ett stort jobb men det är för dem själva i slutändan. Det är det som man måste ta med sig.

Så mycket fick topp tio-klubbarna i överskott

Kärra HF: 931 597 kronor.

IK Sävehof: 852 109 kronor.

Gerdskens BK: 772 152 kronor.

Herrestads AIF: 684 681 kronor.

Önnereds HK: 532 249 kronor.

IFK Kungälv: 529 164 kronor.

Trollhättans Fotbollsklubb: 481 183 kronor.

Tibro IK: 477 765 kronor.

Lindome GIF: 474 102 kronor.

Qviding FIF: 474 092 kronor.

Martin Jannesson beskriver de olika utgifterna som klubben har. Material, tränare, gräs på planerna och grässkötsel. Listan är lång och ju högre upp i divisionerna som föreningens herrseniorer spelar desto större blir utgifterna. Inkomsterna via lotterna är väldigt viktiga men trots att de ligger på nästan en halv miljon kronor så är den ekonomiska situationen i föreningen tuff.

Ödesmatch

På lördag spelar Lindome Gif sin näst sista match för säsongen. I skrivande stund ligger laget näst sist i ettan södra vilket innebär en nerflyttningsplats. Vinner de mot bottenkonkurrenten Qviding seglar laget sannolikt upp kvalplats inför sista omgången.

– Det är tråkigt om vi åker ut men solen går ändå upp och Lindome Gif står kvar med alla sina ungdomar, säger Martin Jannesson.

LÄS MER:Ratsit blir ny sponsor för Lindome Gif – skänker rekordbelopp

LÄS MER:Fotbollskillarna födda 2012 i Lindome GIF fick alla sina bollar stulna: ”Blir otroligt besviken”

LÄS MER:Mikael hittade sin dubbelgångare – i Mölndals-Posten

ANNONS