Lindome IBK:s herrar spelar division 1-innebandy nästa säsong.
Lindome IBK:s herrar spelar division 1-innebandy nästa säsong. Bild: Petter Ullberg

Lindome IBK förlorade avgörande kvalet – flyttas ändå upp till division 1

Lindome IBK förlorade kvalet för uppflyttning till division 1 i herrarnas innebandy. Nu kommer det överraskande beskedet att klubben flyttas upp ändå – och därmed får möta Mölndals IBF i heta derbyn nästa säsong.

ANNONS

Innebandymagazinet var först ut med att berätta om nyheten. Den oväntade uppflyttningen är en följd av att den småländska klubben Ljungby i slutet av juni meddelade att man drar sig ur herrallsvenskan. Det innebar att ett lag från division 1 flyttades upp och att det därmed uppstod en tom plats i den serien.

Därför riktades uppmärksamheten mot Lindome IBK och Malmhaug, de två lag som förlorade kvalmatcherna för uppflyttning i maj.

Malmhaug tackade nej

Malmhaug tackade nej när man fick frågan – men Lindome valde att säga ja till den plötsligt uppdykande möjligheten att komma närmare innebandyns finrum.

– Vi har pratat med killarna om skillnaden mellan division 2 och 1. Att det kommer krävas mer mental och fysisk styrka inför en sådan utmaning. Så gemensamt tog vi ledare, spelare och förening beslutet att ta chansen i division 1 västra. Det kommer bli kul, tufft och lärorikt, säger Lindomes tränare Fredrik Håkansson till Innebandymagazinet.

ANNONS

Mölndal IBF mot Lindome IBK

En annan följd av uppflyttningen blir att Lindomes herrar får möta lokalkonkurrenten Mölndals IBF i seriespelet i höst. Något som Mölndals IBF uppmärksammat på sitt Instagramkonto:

”Vi hälsar Lindome IBK herr välkomna till division 1 och ser fram emot kommande derbymatcher i Mölndals kommun!”, skriver klubben.

Lindomes herrar har spelat i division 2 sedan säsongen 2016/2017.

LÄS MER:Innebandyprofilen blev 43 år: ”Han var definitionen av snällhet”

LÄS MER:Lindome IBK vann Mölndals innebandycup utan toppning

LÄS MER:Lindome IBK går miste om division 1-platsen efter oavgjort i play off-matchen

ANNONS