Lindome ute ur cupen efter förlust mot Gais

Lindome Gif är utslagna ur Svenska cupen. Detta efter att Gais segrade med 0-1 på Lindevi.

ANNONS
|

Efter segern i seriefinalen mot Ljungskile kunde grönsvart gå på sommarledighet med gott samvete. Det var åtminstone vad man trodde – problemet var att det återstod ett cupmöte med Lindome.

Därför tvingades laget ta sig an matchen utan en majoritet av den ordinarie seniortruppen. De flesta hade redan åkt på semester.

– Det är många som häcklat mig, säger tränare Fredrik Holmberg.

Till mötet med Lindome Gif på Lindevi IP tog han och hans tränarteam ut inte färre än tolv spelare som till vardags tillhör föreningens ungdomslag. Av dessa fick fem kliva rakt in i startelvan.

”Fem-sex pappor”

Men det skulle handla om de A-lagsspelare som kom till start. Julius Lindberg och Richard Friday behövde bara sju minuter på sig för att kombinera fram ett ledningsmål.

ANNONS

– Det kändes väldigt bra. Det handlar om lagarbete, och i dag var det jag som gjorde målet, säger målskytten Friday.

Gais hade bud på mer, men trycktes sedan allt längre bak i banan. Den sista halvtimmen var det Lindome som låg på för nästa mål.

– Första kan vi vara nöjda med spelmässigt, andra är vi nöjda med utifrån engagemang, kämpaglöd och bra försvarsspel, säger Holmberg.

Till slut kunde man hålla undan, och därmed avancera i cupkvalet.

– Vi har fem-sex pappor där ute i dag. De gör det föredömligt. Vilka ledare!. De gör det ännu enklare för våra unga att komma in. Då blir man extra stolt, säger Holmberg, och sammanfattar:

– Vårt engagemang rättade till det vi ledare hade åsamkat. Det är skönt att det blev på det sättet. En perfekt vårfinal.

Resultatet 0-1 innebär att Lindome Gif är utslagna ur Svenska cupen.

LÄS MER:Här är Lindomegänget som vill överrösta Gais supportrar: ”Vi vinner”

LÄS MER:Gais saknar flera spelare i mötet med Lindome efter missen

LÄS MER:Högt tryck väntas när Lindome möter Gais på Lindevi i svenska cupen

ANNONS