Löpningsglädje på Idrottens dag – hundra deltog i loppet

Under söndagen hölls för första gången Mölndalsloppet Helt 100 vid Åbyvallen. Runt hundra deltagare var med och sprang. I samband med loppet var det också Idrottens dag och många samlades på platsen för att prova på olika sporter.

ANNONS
|

Vid Åbyvallen samlades löpningsfantaster och publik i alla åldrar för att heja på och applådera deltagarna vid målgången. Det är första året som Mölndalsloppet Helt 100 går av stapeln med en plan på att återkomma två år framöver, till en början.

– Det har varit en helt fantastisk dag. Vinnarna är i mål och den snabbaste sprang på 34 minuter, säger Mats Pehrsson som tillsammans med Kent Bengtsson ligger bakom initiativet.

Ett treårsprojekt

Många av deltagarna var från IF Mölndal Fotboll och Mölndals handbollsförening. Loppet gick i tre distanser – 850 meter, fem kilometer och 10 kilometer. Mölndalsloppet är ett samarbete mellan bland annat kommunen och flera av dess idrottsföreningar.

ANNONS

– Vi hade hoppats på att ännu fler skulle anmäla sig men många har tyckt att hundra deltagare är jättebra. Det är ett treårsprojekt detta. Vi är nöjda med årets lopp och så får vi se hur det blir kommande år, säger Mats Pehrsson.

Samtidigt som Mölndalsloppet pågick även Idrottens dag i anslutning till målgången vid Åby Arenastad. Här kunde man prova på flera olika sporter så som badminton, hockey och judo. På plats var också ishockeystjärnan Nicklas Lasu för att inviga Mölndal hockeys nya skottramp.

LÄS MER:Så här kommer nya Åby isstadion se ut

LÄS MER:Johanneskyrkan i Lindome ordnade fest – invigde utegym och frisbeegolfbana

LÄS MER:Nu växer 500-miljonersbygget fram på Idrottsvägen i Mölndal

ANNONS