Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Mölndal bandy bjöd in till bytardag i Kållered

Skydd, handskar, tröja, byxor, klubba, hjälm och skridskor. Utrustningen som krävs för att spela bandy är långt ifrån gratis. Därför anordnade Mölndal bandy en bytardag under söndagen.

Solen är stekhet och temperaturen ligger på 14 grader. Trots att det nästan är november så känns det som en varm vårdag. Annorlunda är det inne i Kållereds ishall där Mölndal bandy tränar.

Under söndagen anordnade föreningen en bytardag. Tanken är att utrustning som blivit för liten ska få nya användare men under söndagen fanns ingen utrustning att byta.

– Egentligen ska man göra det här i början av säsongen men då spelade vi olika cuper, säger Mats Pettersson som är en av tre ungdomsansvariga i Mölndal bandy.

Slit och släng

Det är inte första gången som föreningen arrangerar en bytardag. Evenemanget skulle hållas i september och då tror Mats Pettersson att fler skulle byta utrustning då spelarna oftast behöver nytt i början av säsongen.

– Det är viktigt för oss att våra medlemmar får tag på utrustning till en bra kostnad. Men det är också bra ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Mats Pettersson.

Mölndal bandy säljer även viss utrustning till ett billigare pris. Det kan de göra då föreningen haft möjlighet att köpa in rabatterad utrustning från vissa företag som haft överskott.

– Vi vill att alla som vill testa att spela bandy ska ha den möjligheten. Och vi vill också göra det enkelt att få tag på begagnad utrustning, säger Mats Pettersson.

Samarbete med fritidsbanken

Mölndal bandy väntar nu på att den nya ishallen i Åby ska bli klar. Vanligtvis har föreningen haft en plats där medlemmarna har kunnat lämna utrustning under säsongen. Men då klubben är i en flytt så lever de i en kappsäck, menar Mats Pettersson.

– Vi brukar ha ett litet lager av inlämnade grejer och dit kan man vända sig även om det inte är en sån här dag, säger han.

I slutändan handlar det hela om att medlemmarna ska kunna utföra idrotten. Därför har föreningen ett samarbete med Fritidsbanken.

– Dit kan man också lämna in men där går det även att låna utrustning gratis under tidsbegränsning om man skulle vilja pröva på att spela, säger Mats Pettersson.

LÄS OCKSÅ: Här är idrottsföreningarna som bar upp Mölndal förr i tiden – utövade allt från friidrott till brottning

LÄS OCKSÅ: Sara från Lindome är Årets omsorgshjälte hos Attendo: ”Jag skakar”

LÄS OCKSÅ: Örgryte IS nya satsning – 100 bostäder vid Norra Långvattnet

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.