Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Mölndals HF tillbaka i SM

Efter flera års frånvaro är Mölndals HF:s damjuniorer tillbaka och spelar junior-SM i handboll.
Turneringen, som samlar Sveriges bästa lag, startade i lördags och nu gör damjuniorerna upp om vilket lag som ska bli mästare.

På Aktiviteten pulserar stämningen när Mölndals damjuniorer tar emot Torslanda HK i turneringens andra match. På läktaren hörs hejarop, klagomål, trummor och applåder. Matchen är intensiv och jämn under långa delar men när slutsignalen ljuder över hallen står Mölndals damjuniorer som segrare.

– Det är så roligt att se tjejerna spela där ute. Jag har sett hur de har vuxit upp och vuxit ihop, säger Eva Mässing, som är kanslist i MHF och fortsätter:

– Jag har snart jobbat i klubben i 20 år och jag kan inte minnas när vi var med i JSM senast.

LÄS MER: Fokus och glädje – Mölndals HF:s recept till framgång

Nervös stämning

I turneringen finns det 17 grupper med tre till fyra lag i vardera grupp. Mölndals damjuniorer förlorade sin första match under lördagen men vann andra matchen mot Torslanda HK med 21–19.

– I första matchen var vi väldigt nervösa och det tog över helt och hållet vilket gjorde att vi förlorade. Men nu gick vi in med inställningen att vara positiva och glada, säger Dalija Culum som utsågs till matchens lirare i MHF.

LÄS MER: Han valde bort OS – så lever Radiosportens Thomas Simson idag

På läktaren gjorde publiken vad de kunde för att hjälpa spelarna på planen. Målvaktsräddningar varvades med konstmål och ljudet från publiken avtog aldrig. Bortapubliken hade trummor men Mölndalspubliken hade applåder.

– Det är klart att det ger mycket när man får pepp från publiken så det är jätteroligt att folk kommer hit och stöttar, säger Lina Osla som spelar vänsternia i MHF.

”Riktigt tuffa tjejer”

Uppe på läktaren sitter Adam Byttner och Felix Aresén och hejar på. Deras skolkamrat spelar i MHF så för dem var det självklart att visa sitt stöd på plats.

LÄS MER: Alla 25 banorna snart klara – nu vill padeljätten locka fler tjejer

– Det är riktigt tuffa tjejer. Vi har en kompis i laget så det är självklart att man kommer hit och stöttar, säger Adam Byttner som är på en av sina första handbollsmatcher någonsin.

En förening på gång

Intresset för laget är stort och spelarna hälsar på bekanta efter slutsignalen. Eva Mässing känner igen flera i publiken som inte är anhöriga.

– För min del är det kul att se att flera andra grupper i klubben kom och tittade. Det visar att vi är en förening som är på gång, säger hon.

LÄS MER: Mölndalsbon Arina Ljung startar Idrottspsykologerna

Sista matchen i gruppspelet spelades mot Alingsås HK och slutade 16–13 till Mölndals HF. Det innebär att Mölndal slutade tvåa i gruppen och är vidare i JSM.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.