Mölndalslaget simmade hem flera medaljer

Under söndagen var det dags för sista dagen i ungdoms- och junior-SM i Kungsbacka simhall. Mölndalstjejerna tog fem brons och ett silver i JSM i helgen. Killarna tog två lag-guld och ett lag-brons och i den avslutande tävlingen medley 100 meter gånger fyra stod de högst upp på pallplatsen igen.

ANNONS
LocationMölndal, Kungsbacka||

När den avslutande lagtävlingen för herrarna körs så höjs stämningen i simhallen, laget peppar varandra under sina distanser. På grund av restriktioner får inte andra än de tävlande, tränare och tävlingspersonal vara på plats, annars hade alla stått och hejat på sina lagkamrater. Men det är inte huvudfokuset i en pandemi.

LÄS MER:Mölndal kan bli Årets idrottsstad – nominerad för första gången någonsin

575 unga simmare tävlade i Kungsbacka i helgen.
575 unga simmare tävlade i Kungsbacka i helgen. Bild: Ellinor Svensson

Många medaljer

För Mölndals allmänna simsällskap blev det många medaljer under helgen. Både för damerna och herrarna. På damsidan hade man inget lag som tävlade under helgen men herrarna tog två lag-guld och ett lag-brons. I den avslutande tävlingen medley 100 meter gånger fyra stod de högst upp på pallplatsen igen. Bland tjejerna så var den en tjej som fick medaljer. Ida Swegmark tog nämligen fem brons och ett silver i JSM i helgen. Dom andra kom utanför pallplats.

ANNONS

– Det känns riktigt härligt. Det är kul att det gått så bra. Detta blev vårat sista Sum-Sim också för det förra blev inställt på grund av pandemin, så det känns extra roligt, säger Alvin Välkki som körde bröstsim.

LÄS MER:Flera talanger från Mölndal är ute på landslagsuppdrag

Han får medhåll från resten av laget, Måns Evertsson, Felix Jedbratt och Max Swegmark. De alla tycker att tävlingarna här i Kungsbacka simhall har varit bra. Nästa år väntar JSM.

– Det ska bli spännande, det är alltid kul med mästerskap, säger Felix Jedbratt.

Han och Alvin Välkki har tagit två individuella guldmedaljer under helgen. Överlag tycker de att tävlingarna gått bra och att Kungsbacka simsällskap varit en bra värd.

– Det är första gången jag är här och de har fått ihop det väldigt bra. Bassängen är bra, avsimningsbassängerna är kanske lite väl varma men det går, säger Alvin Välkki och skrattar.

LÄS MER:Trots svårt träningsläge: Medaljregn över MASS

På grund av corona får de tävlande simma av på relaxavdelningen, vilket är lite varmare temperaturer än vanligtvis. Alvin Välkki har simmat i Mölndals allmänna simsällskap hela sitt liv.

– Jag trivs jättebra där och det är bra tränare. Det har varit en rolig tävling, alltid kul att vara på pallplats. Mitt mål var att slå personbästa och det gjorde jag, säger han.

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS