Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Roddprofilen Malin Källström från Enerbacken har blivit utsedd till Årets sportförälder av eleverna på roddgymnasiet i Jönköping. Bild: Privat
Roddprofilen Malin Källström från Enerbacken har blivit utsedd till Årets sportförälder av eleverna på roddgymnasiet i Jönköping. Bild: Privat

Tack för att du läser Mölndals-Posten

Malin Källström lever för svensk rodd

Instruktör på roddgymnasiet och med diverse uppdrag i Mölndals roddklubb genom åren.
Nu kan Malin Källström lägga till ytterligare ett epitet – Årets sportförälder.

– I roddkategorin ja, men visst var det roligt, säger Malin Källström från Enerbacken.

Det är Scandic hotels som står bakom utmärkelsen Årets sportförälder. Priset består av diplom och en övernattning på valfritt Scandichotell. 55 ”superhjältar inom den ideella idrottsverksamheten” har för fjärde året prisats. Instruktören på roddgymnasiet i Jönköping och tidigare allt-i-allon i Mölndals RK Malin Källström kände inte till att hon hade nominerats av eleverna på gymnasiet.

Inget ont om sportföräldrar men du är väl mer än så inom rodden?

– Jag har många roller i Roddsverige men man blir väl lite av en extraförälder till gymnasieeleverna som flyttat hemifrån för att bli bättre i rodd. Då får man rycka ut lite här och där.

Och göra vad då?

– Köra elever till vårdcentralen eller till sjuksyster, man får åka och hämta båtar eller hämta upp elever vid tåget.

Malin Källströms liv består verkligen av rodd. Fyra dagar i veckan jobbar hon på Sandagymnasiet i Jönköping och en dag varje vecka arbetar hon som projektledare för Svenska roddförbundet från bostaden i Enerbacken.

– Jag har avsagt mig alla uppdrag i Mölndals roddklubb men mina söner tävlar fortfarande och i april kommer jag att vara med när vi lägger i banorna i Rådasjön.

Har du nyttjat ditt Årets sportförälderpris än?

– Du tror att jag har tid med det? Nej, men jag fyller år i maj, jag ska se till att ta hotellnatten då.