Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mats Janson börjar jobba som klubbchef i Lindome Gif 1 juni. Bild: Arkiv, Privat
Mats Janson börjar jobba som klubbchef i Lindome Gif 1 juni. Bild: Arkiv, Privat

Mats Janson återvänder till Lindome Gif – blir klubbchef

Han har varit klubbchef i Öis och marknadschef i Sävehof. Efter nio år återvänder Mats Janson till Lindome Gif och den nyinrättade rollen som klubbchef.
– Jag hade flera erbjudanden men min magkänsla sa hela tiden Lindome.

Med start 1 juni tillträder Mats Janson den nyinrättade rollen som klubbchef i fotbollsföreningen.

– Det känns jättebra. Jag hoppas, i och med att jag varit i större klubbar, att jag kan påverka Lindome till att bli ännu bättre, säger 56-åriga Mats Janson med Lindome som hemadress.

LÄS MER: Öis tränare Dane Ivarsson var bollkalle på Jitex premiär i Elitettan

Gediget cv

Trots att han varit klubbchef i Öis, marknadschef i IK Sävehof och ingått i styrelsen för Svensk elithandboll dam, så har han inte släppt taget om den zebrarandiga hemmaklubben.

Mats Janson. Bild: Privat
Mats Janson. Bild: Privat

– Dottern har spelat i klubben och jag var speaker på A-lagsmatcherna hela förra året.

LÄS MER: Från Argentina till Lindomes damlag

En av få på lönelistan

Ideellt arbete har varit något av ett signum för välmående Lindome, samtidigt har omsättning och intäkter inte alls varit i paritet med merparten av övriga herrlag i division 1. Mats Janson kommer som en av få i LGIF att hamna på föreningens lönelista.

– Vi har egentligen planerat för en klubbchef i flera år så hans lön ryms inom vår budget. Förhoppningsvis ska Mats kunna dra in 30-40 procent av sin årslön, säger klubbens ordförande Martin Jannesson.

LÄS MER: Janne Söderholm lämnar Lindome GIF efter tio år

Varför behöver Lindome Gif en klubbchef?

– Vi behöver någon som jobbar dagligen med klubben för det är en hel del krav från kommunen och från Ettanfotboll samtidigt som vi behöver jobba mer med marknadsgrejer. Mats Janson är ett fullblodsproffs som kommer klara detta perfekt, säger Martin Jannesson.

”Blir nog mer än 50 procent”

Mats Janson beskriver LGIF som en förening där många bryr sig och lägger ner mycket ideellt arbete. Att Lindome dessutom har ett positivt rykte bland spelare och att A-laget och dess tränare vill spela en positiv och offensiv fotboll är också värt en hel del, liksom att föreningen har ett stort antal lag som består av många spelare i varje årskull.

När klubbchef Janson tillträder sin nya tjänst kommer han börja på 50 procent för att trappa upp i tid några månader senare.

– Förra året hade jag tänkt vara ledig helt och hämta andan, men så hoppade jag på en tjänst som klubbchef i Lindås IBK. Nu har jag redan varit på Lindevi ett par dagar och känner jag mig själv rätt så blir det nog mer än 50 procent när jag väl börjar.