Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Under tisdagen tillkännagavs det att Lindomebon Elin Rubensson kommer spela för Sverige under EM i England i sommar. Bilden är en arkivbild. Bild: LUDVIG THUNMAN
Under tisdagen tillkännagavs det att Lindomebon Elin Rubensson kommer spela för Sverige under EM i England i sommar. Bilden är en arkivbild. Bild: LUDVIG THUNMAN

Mittfältstjärnan Elin Rubensson är uttagen till sommarens EM-trupp

Lindomebon Elin Rubensson är uttagen till landslagstruppen för EM i England. Mittfältaren är nu tillbaka på fotbollstoppen – 1,5 år efter graviditeten.
– Det känns helt fantastiskt, säger Elin Rubensson.

Under den tidiga tisdagskvällen hängde spänningen i luften runt om i Fotbollssverige. Detta då det skulle tillkännages vilka som skulle spela för landslaget under sommarens EM i England.

När då truppens mittfältare presenterades var Lindomebon Elin Rubensson ett av namnen.

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma till England och uppleva det här mästerskapet – det kommer bli otroligt häftigt, berättar Elin Rubensson strax efter att EM-truppen tillkännagavs.

Långt uppehåll

För knappt ett år sedan rapporterade Mölndals-Posten om det uppehåll Elin Rubensson tagit från fotbollen i samband med att hon var gravid. I december 2020 föddes hennes son, och efter det följde en kamp med att komma tillbaka i toppform.

– Vägen tillbaka har var både bra och krokig. Det är klart att det var tufft att komma tillbaka när jag var borta från fotbollen i nio månader. Det tog ett tag innan jag kom tillbaka i form igen – jag fick börja om på ruta ett. Sen gick det ändå väldigt snabbt efter förlossningen, jag spelade tävlingsmatcher redan efter tre månader, säger hon och fortsätter:

– Sen har jag haft lite skadebekymmer nu i år. Jag fick en bristning i baksidan lår tidigt i våras, men jag har tagit mig tillbaka från det.

Hur känns det då att nu ha blivit uttagen till EM-truppen?

– Det känns helt fantastiskt, det är något jag har kämpat väldigt hårt för hela tiden egentligen, framför allt sen graviditeten. Det har varit mitt stora mål, så det är jätteroligt, säger Elin Rubensson.

"Tuffa matcher”

I England kommer Elin Rubensson spela fotboll på absolut toppnivå. Utöver själva spelandet ser hon överlag fram emot få vara en del av mästerskapet.

– Det är ett extremt tryck på det här mästerskapet. Förra OS var det ingen publik, och det är många som vill gå på fotboll igen. Damfotbollen har ju exploderat ute i världen de senaste åren, och det är många matcher som redan är slutsålda – det är ett större intresse än någonsin, så det kommer bli häftigt att få vara en del av det.

I gruppspelen kommer Sverige möta Portugal, Schweiz och Nederländerna, hur känner du inför att spela mot de lagen?

– Nederländerna är ett riktigt bra lag, men det är Portugal och Schweiz också. Det kommer bli tuffa matcher allihopa, och det är klart att det ska vara i ett mästerskap, säger Elin Rubensson.

LÄS OCKSÅ: Rubensson tillbaka i landslaget efter två år

LÄS OCKSÅ: Biljettkön till Lindome–Gais uteblev: ”Jag är besviken”

LÄS OCKSÅ: Elin Rubensson har bestämt sig – innermittfältet som gäller

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.