Nicklas Bärkroth klar för Öis

Örgryte IS spänner musklerna. Balltorpsfostrade Nicklas Bärkroth, tidigare guldvinnare i IFK Norrköping och Djurgårdens IF, har skrivit på för klubben.
– Det känns skönt att vara på hemmaplan igen, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS
|

2007 presenterade sig Nicklas Bärkroth för första gången i svensk elitfotboll när han blott 15 år, sju månader och 14 dagar gammal fick chansen för IFK Göteborg mot Brommapojkarna, ett framträdande som då gjorde honom till den yngsta spelaren i allsvenskans historia.

15 år senare, efter en lång och innehållsrik karriär, är Bärkroth, som är fostrad i Balltorps FF, tillbaka i Göteborgsfotbollen. Nu i Öis, en klubb hans pappa, Robert Bengtsson Bärkroth, också har representerat en gång i tiden.

LÄS MER:Jitex Vasilios Vainalis får Stadiums stora tränarpris

Enligt uppgifter till GP har förhandlingarna mellan Öis och Bärkroth pågått en tid och till slut kunde parterna enas om ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år. Och det är för superettan-nivå ett högklassigt nyförvärv som har landats av Sällskapet, åtminstone om man tittar på meriterna.

ANNONS

– Det känns fantastiskt bra, jättekul att vara här. Det finns flera anledningar till att det blev Öis, jag känner ju Dane sedan tidigare och vet att han och teamet står för en fotboll som tilltalar mig väldigt mycket. Vi hade ett snack för några veckor sedan uppe i Stockholm och jag fick väldigt bra känsla för allt och sedan att komma hem till Göteborg efter 10 år på andra orter känns fantastiskt kul, säger Bärkroth till klubbens hemsida.

Att nya klubbadressen blir Sällskapet känns extra speciellt för honom.

– Roligt att det är Öis som jag har en relation till sedan tidigare. Pappa spelade ju här och jag var en hel del här på ÖIS-gården när jag var liten. Det känns skönt att vara på hemmaplan igen!

Sportchef Igor Krulj har därmed landat en klassvärvning till Öis-gården. Vilket han, föga förvånande, är nöjd med.

– Det känns väldigt bra att ha Nicklas här hos oss. Vi har haft kontakt en längre tid och det känns kul att kunna presentera honom som Öis-spelare. Med Nicklas får vi in en rutinerad spelare som vi vet kan göra skillnad för oss offensivt men som också bidrar till laget genom sitt sätt att vara.

LÄS MER:Kjell ”Hammaren” Johansson och Hans Alsér – två stjärnor som spelade bordtennis för Mölndal

Lämnade Djurgården i vintras

Efter att under sin sista år i Blåvitt ha lånats ut till först Brommapojkarna och sedan portugisiska Leiria lämnade han Kamratgården permanent vintern 2013.

Först blev det succé i BP innan han fortsatte karriären i IFK Norrköping.

I ”Peking” spelade Bärkroth kanske sin allra bästa fotboll och var med och bärgade SM-guld 2015. En bedrift han också, efter att ha återvänt till svensk fotboll från polska Lech Poznan, lyckades uppnå med Djurgårdens IF fyra år senare.

Totalt blev det tre och ett halvt år i Djurgården.

Tidigare i vintras stod det klart att han inte skulle bli kvar i Stockholmsklubben.

– Det är klart att det blir lite vemodigt när det blir skilda vägar, fast det är så branschen fungerar och det blir spännande för mig att se vad som väntar härnäst. Ser man till det fotbollsmässiga har det varit lite upp och ner för min del. Höga toppar och ibland djupa dalar och jag har inte riktigt fått den kontinuiteten i min prestation som jag hade önskat. Men jag är stolt över det jag bidragit med och jag har alltid gjort mitt absolut bästa och försökt hjälpa föreningen framåt på bästa sätt. Så för att summera tiden i Djurgården har det varit en ära att spela här, sa han till Djurgårdens hemsida i samband med avskedet.

LÄS MER:Fotbollslegendaren vann pris – donerade allt till Jitex

Nu blir alltså Öis nästa anhalt för yttern som den senaste säsongen noterades för fyra mål och fyra assist i allsvenskan.

Därmed har Sällskapet gjort sin femte värvning inför årets säsong. Sedan tidigare har Sixten Mohlin, Isak Dahlqvist, Alexander Ahl-Holmström och Sargon Abraham hämtats in. Dessutom har Olle Johansson lyfts upp från akademin.

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS