Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Niklas Wikegård och NHL-proffset John Klingberg spelade in tv på Hills

NHL-proffset John Klingberg och ishockeyikonen Niklas Wikegård gjorde upp på Hills golfklubb. I hasorna hade de ett helt kamerateam.
– Det är första gången något liknande görs här, säger golfklubbens vd Mats Sterner.

På måndagen delade golfarna på Hills golfklubb bana med två av svensk ishockeys mest namnkunniga profiler: C mores expertkommentator Niklas Wikegård och John Klingberg, NHL-proffs i klubben Dallas Stars.

Som ler och långhalm

Enbart det hade förmodligen inte räckt för att höja särskilt många ögonbryn. Ishockey och golf hör trots allt ihop, och har så gjort sedan Sven Tumba bytte klubbsort i slutet av 1960-talet. Bara Hills kan räkna närapå 20 professionella ishockeyspelare bland sina medlemmar, så som Niklas Rubin (Frölunda HC) och Rasmus Dahlin (Buffalo Sabres).

LÄS MER: Lyckades med omöjliga golfslaget: ”Känslan var häftig”

Det är dock sällan de har med sig ett filmteam under rundorna på banan.

Betyder mycket för Klingberg

Mats Sterner, Hills vd, förklarar varför kameramännen följde Wikegårds och Klingbergs minsta felslag just den här dagen.

– Niklas Wikegård har en reportageserie på C more (”Wikegård vs.”) där han fördjupar sig i intressanta hockeyprofiler, snackar om livet, vad som har hänt och vad som kommer framöver, lite så. De brukar se till att filma på platser som har betytt någonting särskilt i personens liv, berättar han.

Så Klingberg och Hills ...?

– John Klingberg är medlem hos oss och hänger mycket här på somrarna när han kommer hem. Golf är hans största intresse efter hockeyn. Därför blev det naturligt att filma hans avsnitt här.

LÄS MER: Padelanläggning med karibiskt tema i Kållered

Blev till rivalmöte

Hur matchen gick mellan de ökända vinnarskallarna är än så länge oklart.

– Klingberg är rätt duktig, men Niklas Wikegård har jag dålig koll på. Det får bli en överraskning i höst när avsnittet sänds. De stötte ihop med bland andra Niklas Rubin och hans lagkamrat i Frölunda, Christian Folin, som var ute och spelade en egen boll. Jag tror att de hamnade i … jag ska inte säga i klinch, men de gjorde någonting tillsammans i alla fall, säger Mats Sterner.

LÄS MER: SVT:s nya serie spelas in vid Gunnebo slott

Han tillägger att det med jämna mellanrum visserligen görs tv-reportage om klubbens tävlande golfspelare, men att det här är första gången som ett realityprogram spelas in på banan.

Varför tror du att så många hockeyspelare dras till golfen?

– Det här med klubban är nog en del av det. Fotbolls- och handbollsspelare har inte det redskapet, så hockeyspelarna har lite lättare att bli bra i golf snabbt.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.