Robin Lehner missar hela NHL-säsongen – ska opereras

Eklandasonen Robin Lehner, målvakt i NHL-laget Vegas Golden Knights, kommer förmodligen att missa ishockeysäsongen. Detta på grund av en höftskada som måste opereras.

ANNONS
|

I ett inlägg på sitt officiella Twitterkonto skriver Vegas Golden Knights:

"Robin Lehner väntas missa hela NHL-säsongen 2022/2023 efter att det står klart att han måste operera sin höft".

Klubben, som Lehner har tillhört sedan 2020, tillägger att det ännu inte går att säga när målvakten kan tänkas vara på isen igen.

Skadedrabbad

Det är inte den första allvarliga skada som Lehner har lidit av på sista tiden. I våras framkom det att han behövde operera sin axel.

"Robin har gjort sitt bästa för att ta sig igenom skadan. Vi hoppades att vila och rehab skulle göra det möjligt för honom att fullfölja säsongen. Han rehabiliterades till en början och kunde återvända för att spela 1 mars. Till och från var det effektivt med vila och rehab, men slutligen bestämde Robin, i samråd med lagets medicinska personal, att detta är det bästa tillvägagångssättet", skrev klubben då i ett uttalande.

ANNONS

Från Mölndal till Las Vegas

Robin Lehners moderklubb är Mölndal hockey. Därifrån tog han sig sedan, via en sejour i Frölunda HC, till NHL och laget Ottawa Senators 2009. Sedan dess har han representerat flera klubbar, innan han slutligen landade i Vegas Golden Knights där han nu är uttalad förstamålvakt.

Förra säsongen spelade han i 44 av lagets 82 matcher.

Utanför isen har Robin Lehner valt att tala öppet om sin mentala ohälsa och sitt narkotikamissbruk, en frispråkighet som han ofta hyllas för. Bland annat har Lehner kritiserat hur NHL behandlar sina spelare, som ges lugnande medel och ångestdämpande medicin utan läkares inrådan.

LÄS MER:Diagnosen spelade stor roll i Lehners nya kontrakt

LÄS MER:Här är Mölndals mäktigaste personer – plats 31–50

LÄS MER:Bandyprofilen Agnes Ögren är guldkapten i Villa Lidköping – men bor i Krokslätt

ANNONS