Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Privat
Bild: Privat

Så godkänner Erik Wallander nya spelare i Åby Dragons

Erik Wallander är HR-specialist men också på väg mot sin 16:e säsong med kulthockeylaget Åby Dragons.

Hur hamnade du i Mölndals sämsta hockeylag?

– För att det är den goaste föreningen i världen. Jag kom dit säsongen 2004–05. Då hade vi varit sämst i lägsta serien fem, sex år i rad, men jag fick med mig ett par kompisar från Mölndal och ganska snabbt blev vi mycket bättre. Man kan också vända på frågan, vi hamnar ändå på en hedrande tredjeplats i kommunen och jag vet att stämningen i Mölndals och Kållereds omklädningsrum inte är i närheten av den vi har.

Hur startade klubben egentligen?

– Från början var det musiker och krogfolk som spelade tillsammans i Scandinavium. Det förstår man kanske att det inte gick så bra. På plan hade vi bland annat Mikkey Dee (världstrummis i Scorpions), Stefan Andersson (sångare) och Jim Jidhed (sångare).

Tränar ni något nu för tiden?

– Absolut. Vi har haft samma tider i ishallen i nio år nu. Torsdag klockan 17 och söndag klockan 20. Om vi har bortamatch på en måndag går det aldrig bra. Då blir det alldeles för mycket hockey på en gång för oss.

Vilken är din roll, förutom att spela?

– Det är jag som alltid har första kontakten med potentiella nya spelare. Kraven är att man behöver vara en medelgod hockeyspelare, att man minst har läst en bok, gärna en klassiker, och att man ska vara en go gubbe.

Varför detta läskrav?

– Vi har en bokklubb men årets brann inne när det inte blev någon hockeysäsong. Förra året läste och diskuterade vi Kallocain av Karin Boye och året innan det var det Madame Bovary av Gustave Flaubert. Men den kom inte alla igenom. Jag var nog rätt ensam där.

En sista fråga, hur kunde du överge Krokslätt?

– Det kan man egentligen inte. Jag bor i Johanneberg, två hållplatser bort men vi köper pizza i Krokslätt och vi vill gärna flytta tillbaka. Man kan ta pojken ut ur Krokslätt men aldrig ta Krokslätt ut ur pojken.

Erik Wallander

Ålder: 40

Bor: I Johanneberg, uppvuxen i Krokslätt.

Familj: Sambo och en son.

Gör: HR-specialist

Intresse: Vara ute i naturen, åka skidor, film och tv-serier. ”Såg i går det allra sista avsnittet av Super Natural som jag följt sedan jag var 20”.