Samuel Gustafson uttagen till landslaget

På måndagen firade Samuel Gustafson, uppvuxen i Hulelyckan och fotbollsfostrad i Fässbergs IF, SM-guld med sitt Häcken på Kvilletorget. Dagen efter togs han ut till landslaget och ska spela träningsmatcher mot Mexiko och Algeriet.

ANNONS

Samuel Gustafson har haft fullt upp det senaste.

Nyligen vann han SM-guld med sitt Häcken och den senaste veckan har varit fylld av firanden av olika slag. Igår hade man en guldfest tillsammans med fansen på Kvilletorget på Hisingen.

– De fysiska känslorna är ganska trötta, men det är underbart att få vara här och fira med alla som har tagit sig hit, sa Samuel efter firandet.

”Ett kvitto”

Men om Samuel trodde att han kunde ta semester nu så trodde han fel. Under tisdagen blev mittfältaren uttagen till landslaget och kommer finnas med i truppen som ska spela träningsmatcher mot Mexiko och Algeriet 16:e respektive 19:e november.

Det är första gången som Samuel Gustafson, som däremot har representerat U21-landslaget, blir uttagen till landslaget.

– Det är kul så klart. Det ska bli kul att se hur de jobbar och få vara med om det med alla de andra spelarna, säger han på Häckens hemsida.

Han berättar vidare att han inte har funderat kring huruvida han skulle vara aktuell för en landslagssamling eller ej. Han har inte heller gjort något annorlunda för att bli uttagen.

– Man får se det som ett kvitto på bra prestationer under året det. Man kan inte bete sig på ett speciellt sätt för att bli uttagen, utan jag gör mitt bästa varje vecka. Det är så man tar sig dit, säger han.

Emil Holm uttagen

Ytterligare spelare med Göteborgskopplingar av olika slag återfinns i Janne Anderssons trupp. Tidigare Blåvitt-försvararen Emil Holm gör, precis som Samuel, debut i A-landslaget.

Även Joel Andersson (tidigare i Häcken) och Aiham Ousou (tidigare i Häcken och Gais) har fått plats i truppen.

Noterbart i Janne Anderssons trupp är att tolv spelare inte blev uttagna på grund av skada. Fem stycken blev inte släppta av sina klubbar. En av de som inte kom loss var Dejan Kulusevski som stoppades av Tottenham.

Fakta: Janne Anderssons trupp

Målvakter: Andreas Linde, Fürth, Robin Olsen, Aston Villa, Kristoffer Nordfeldt, AIK,

Backar: Joel Andersson, Midtjylland, Ludwig Augustinsson, Aston Villa, Filip Dagerstål, Lech Poznan, Isak Hien, Hellas Verona, Emil Holm, Spezia, Edvin Kurtulus, Hammarby, Victor Nilsson Lindelöf, Manchester U, Aiham Ousou, Slavia Prag

Mittfältare/forwards: Viktor Claesson, FC Köpenhamn, Anthony Elanga, Manchester U, Emil Forsberg, Leipzig, Samuel Gustafson, Häcken, Viktor Gyökeres, Coventry, Mikael Ishak, Lech Poznan, Jesper Karlsson, Alkmaar, Jesper Karlström, Lech Poznan, Kristoffer Olsson, Midtjylland, Robin Quaison, Al-Ettifaq, Marcus Rohdén, Frosinone, Ken Sema, Watford, Mattias Svanberg, Wolfsburg.

LÄS MER:Här är historien bakom Hällesåker IF – föreningen som nu fyller 100 år

LÄS MER:Elias Gustafsson såg bröderna vinna SM-guld – iklädd Häcken-tröja

LÄS MER:Daniel från Åby provspelade med storlagen Empoli och Besiktas – så lever han nu

ANNONS