Mölndal jublar efter att ha gjort mål på Stenungsund hemma i Åby ishall. Men till nästa säsong blir det spel med en ny och mer modern sarg.
Mölndal jublar efter att ha gjort mål på Stenungsund hemma i Åby ishall. Men till nästa säsong blir det spel med en ny och mer modern sarg. Bild: Petter Ullberg

Sargen från Åby ishall säljs till högstbjudande

Skyddsplanket i Åby ishall har gjort sitt och ska ersättas. Nu säljs sargen på auktion.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

– Vi ska byta betongplatta, lägga i nya rör och sätta upp ny sarg och nu har vi lagt ut den gamla sargen på auktion, säger Daniel Labe, enhetschef för idrott på tekniska förvaltningen.

LÄS MER:Så godkänner Erik Wallander nya spelare i Åby Dragons

Har kommunen sålt sarger förr?

– Inte när jag har haft det här jobbet. Den här sargen är från 2010 men jag tror att den gamla också auktionerades ut. Det händer ibland att vi säljer ut maskiner men sarger är inte så vanliga.

En auktionsfirma har fått uppdraget så att Mölndals stad inte hamnar i en jävssituation i samband med försäljningen. Auktionen kommer pågå till 30 april klockan 10.56 och till högstbjudande går då en 60 gånger 30 meters sarg med bland annat två skydd för spelarbås, sex portar och en elstyrd port för ismaskinen. Den säljs demonterad men lasthjälp kommer att finnas.

– Priset kan hamna på allt mellan noll och 100 000. Den senaste som auktionsfirman sålde gick för 70 000 men om vi bara får hundra spänn så är det värt det. För annars hade vi fått en hög avfallsavgift. Det är fem ton glas i den här, säger Daniel Labe.

LÄS MER:Fässbergs U11-lag drar in tusentals kronor på pantburkar

LÄS MER:Fokus och glädje – Mölndals HF:s recept till framgång

Nu byts sargen ut mot en mer modern med mer svikt för att viss typ av spelarskador ska kunna undvikas.

Den gamla sargen i Kållereds ishall används i dag vid en uterink på orten men något liknande har enligt Daniel Labe inte varit aktuellt i Mölndal.

I skrivande stund har en person gett ett bud för sargen. Det ligger på 100 kronor.

ANNONS