Travstjärnorna gick på restaurang i Mölndal – med sina hästar

I söndags fick KFC drive-through i Mölndal ett ovanligt besök när två travkuskar valde att besöka restaurangen – till häst.
– Vi blev sugna på milkshakes och bestämde oss för att rida dit, det gick hur bra som helst, säger Iina Aho, montéryttare och travkusk.

ANNONS
|

De två stjärnryttarna lockade många blickar till sig när de valde att rida in på KFC drive-through under söndagseftermiddagen.

Det var efter en längre ridtur uppe i Änggårdsbergen som ryttarna Iina Aho tillsammans med vännen Henriette Larsen kom på idén med att rida förbi snabbmatsrestaurangen för en beställning på vägen hem till stallet.

– Vi har länge tänkt att det vore en kul grej att testa, nu blev vi sugna på milkshakes och bestämde oss för att rida dit, säger Iina Aho.

Sagt och gjort, under söndagsturen svängde de in på KFC drive-through och ställde sig i kön för att beställa.

ANNONS

LÄS MER:Infekterat bråk skakar om Åby travsällskap

”Inget de ser varje dag”

Många vände blickarna efter ekipagen och en hel del valde att ta fram mobiltelefonen för att ta en bild.

– Det var mest ganska glada miner, när vi sen kom fram till luckan för att hämta beställningen fick nog kassapersonalen något av en överraskning. Det är inget de ser varje dag men vi fick våra milkshakes och det gick hur bra som helst, säger Iina Aho och fortsätter:

– Vi har ju våra hästar i Balltorp som bara ligger ett stenkast från KFC. Eftersom hästarna vi var ute med ändå var så pass stabila i trafiken bestämde vi oss för att köra.

Och de två hästarna har inte bara ett rykte om sig att vara lugna och trygga, de är också inga mindre än de prisbelönta V75-vinnarna Ready Trophy och Art On Line som dragit in upp emot fyra miljoner kronor under sin karriär.

De tränar vanligtvis tuffa pass två gånger i veckan, men däremellan ger de sig ofta ut på andra turer runtom i närområdet.

I framtiden hoppas Iina Aho att det kan bli fler restaurangbesök från hästryggen.

– Nästa gång kanske vi tar och beställer varsin hamburgare, säger hon.

LÄS MER:Smittspridning via utrustning oroar inte ridklubben

ANNONS