Ecurie D., här vid segern på Solvalla på onsdagen med Björn Goop i sulkyn, är klar för Paralympiatravet.
Ecurie D., här vid segern på Solvalla på onsdagen med Björn Goop i sulkyn, är klar för Paralympiatravet. Bild: Lars Jakobsson

Världsstjärnan Ecurie D. klar för Åbys storlopp

Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen har fått ”ja” från sin drömhäst. Allt talar för att världsstjärnan Ecurie D. finns med bakom startbilen i Paralympiatravet den 8 maj.

ANNONS
LocationMölndal||

Ecurie D. har gjort sig känd som hästen som aldrig förlorar. Nästan aldrig i alla fall. På 18 starter i karriären har han vunnit 15, och på bankkontot finns 3,3 miljoner kronor.

LÄS MER:Fransk topphäst klar för storloppet på Åby

Om drygt tre veckor kan det saldot öka rejält. Efter onsdagskvällens seger på Solvalla deklarerade tränaren Frode Hamre att storloppet Paralympiatravet på Åby är nästa mål. En som blev mycket glad över det beskedet är Jon Walter Pedersen, sportchef på Åbytravet.

– Det är klart att han kommer att få en plats. Det blir bara löjligt att säga något annat. Ecurie D. var grymt bra förberedd och i grymt bra form i årsdebuten. Han mötte bra motstånd och han gjorde ett fantastiskt bra lopp. Jag blir precis lika imponerad som många andra, säger Jon Walter Pedersen till tidningen Travronden.

ANNONS

LÄS MER:Björn Goop vann Prix d'Amérique för tredje gången

Ecurie D. är danskfödd och tränas i Norge. Ordinarie kusk bakom stjärnan är Mölndalssonen Björn Goop.

Hoppas på Délia de Pommereux

Sedan tidigare är den franska hästen Gelati Cut klar för storloppet på Åby. Jon Walter Pedersen har enligt Travronden också stora förhoppningar om ett positivt besked från topptravaren Délia de Pommereux, även hon från Frankrike.

LÄS MER:Travstjärnorna gick på restaurang i Mölndal – med sina hästar

– Ingenting är klart där, men hästen har funnits på min önskelista länge. Jag har kontakt med personerna runt hästen och det är inte så långt bort med ett svar.

Förstapriset i Paralympiatravet är 1,5 miljoner kronor.

ANNONS