Veijo Heiskanen slutar som travtränare

Travtränaren Veijo Heiskanen, 63, var i flera år aktiv i Åby och bedrev sin verksamhet på träningsanläggningen Balltorp i Mölndal. Nu har han tagit beslutet att sluta enligt finska tidningen MT Hevoset, vilket Aftonbladet också rapporterat om.

ANNONS

Veijo Heskanen har genom åren vunnit mängder av storlopp, bland annat Lotterian, Hugo Åbergs Memorial, Olympiatravet vid två tillfällen, Breeders’ Crown och StoChampionatet.

För två år sedan flyttade han med sin sambo Henna Halme till hemlandet Finland. Där har karriären fortsatt. Den sportsliga delen har gått över förväntan, men stressen, hemlängtan och framför allt en tid kantad av flera allvarliga sjukdomar har gjort att Heskanen känt sig trött, utmattad och till viss del uppgiven, uppger han i en intervju i Aftonbladet.

– Det är fruktansvärt, jag orkar inte mer nu. Jag äter värktabletter och mår fysiskt och psykiskt mycket dåligt, säger han till tidningen.

Nu har han beslutat att sluta som tränare på Vermo där han varit den senaste tiden.

– Jag ligger lågt nu och har slutat som tränare. Om jag kommer att börja igen i framtiden, det kan jag inte svara på nu, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Henna får ta över nu. Jag vill bara bli hel i kropp och själ. Jag slutar på topp i alla fall då jag med bara 20 hästar vunnit tränarligan på min hemmabana Vermo, det är jag stolt över.

LÄS MER:Veijo Heiskanen om flytten, kärleken och framtiden

LÄS MER:Heiskanens besked: Flyttar verksamheten till Finland

LÄS MER:Nu rivs Balltorps stallgårdar – Bo Falsig kritisk: ”Förödande”

ANNONS