Who’s Who och Örjan Kihlström vann Paralympiatravet på Åby

Who’s Who och Örjan Kihlström tog en mycket enkel seger i Åbys storlopp Paralympiatravet. I en extremt snabb avslutning var ingen av konkurrenterna i närheten av att kunna utmana.

ANNONS
|

Loppet innehöll egentligen bara ett enda dramatiskt moment. Det var när Who’s Who började trava dåligt i den hårda körningen in i första kurvan.

– Det var nära galopp där så det var skönt att det gick vägen, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln inför den stora Åbypubliken.

Snabbast från start

Who’s Who lade grunden till segern genom att vara snabbast av alla den första biten. Hästen tog ledningen direkt, släppte för en kort stund över kommandot till Night Brodde men tog sedan tillbaka tätpositionen när travet började flyta igen ut ur första kurvan.

Därefter var ingen av konkurrenterna intresserade av att utmana Solvallaekipaget, som tilläts anföra fältet i mycket låg fart. Det innebar att Örjan Kihlström kunde gasa för fullt sista 700 meterna och att ingen kunde komma i riktig närkamp över upploppet.

ANNONS

– Det är klart att det kändes väldigt bra när vi fick bestämma i lugn fart. Hästen kändes laddad i dag och det blev ett lugnt lopp för honom. Han gick undan på lätta fötter och hade en del sparat, sa Örjan Kihlström när han intervjuades direkt efter loppet på Åbytravet.

Björn Goop tvåa

Mölndalssonen Björn Goop tog hem andraplatsen med dansktränade Extreme, som spurtade piggt efter ett vilsamt lopp som trea på innerspår. Jägersrohästen Night Brodde drog också nytta av en löpning på innerspår och bärgade tredjepriset.

Who’s Whos seger gav ägarna 1,5 miljoner kronor i prispengar.

LÄS MER:Olle Goop hedrades på Åbytravet: ”Saknaden är stor”

LÄS MER:Åbytravets nya satsning: Solceller för 1,4 miljoner

LÄS MER:Gott om folk på Åbytravets standup-kväll: ”Magiskt”

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS