Elina Thisell, 19, insjuknade i FNS i höstas. Nu bor hon på ett äldreboende.
Elina Thisell, 19, insjuknade i FNS i höstas. Nu bor hon på ett äldreboende. Bild: Tobias Holmgren

Hur kan man placera en 19-åring på ett äldreboende – och sedan göra sig oanträffbar?

Hur är det ens möjligt att placera nittonåriga Elina på ett äldreboende i Lackarebäck och sedan göra sig oanträffbar och gömma sig bakom klyschan att man inte kan kommentera det enskilda fallet?

ANNONS
|

Återigen har stelbenta och fyrkantiga politiker och kommunala chefer visat framfötterna. Denna gång i Mölndals kommun i egenskap av hälso- och sjukvårdchef Christina Wadell samt uppdragschef Marja Hedin.

Hur är det ens möjligt att placera nittonåriga Elina på ett äldreboende i Lackarebäck och sedan göra sig oanträffbar och gömma sig bakom klyschan att man inte kan kommentera det enskilda fallet? Det är stor skam att detta ens får hända för det är väl ändå så att kommunala politiker, chefer och tjänstemän är till för invånarna och inte tvärtom.

Gör om och gör rätt, ge Elina den rehab och omsorg hon har rätt till och som finns i Ljungskile där dom står beredda att ta emot henne för den ringa kostnaden av 600 000 kronor. Det finns ju pengar för diverse olika samkväm för dom styrande så då borde det finnas pengar för Elina.

ANNONS

Man blir både ledsen och förbannad som skattebetalare och medmänniska och skäms på kommunens bekostnad. Tänk på att ungdomen är vår framtid så sluta upp med paragrafrytteriet.

Trond Danielsen

LÄS MER:Elina, 19 år, bor på äldreboende – kan inte gå eller sitta utan hjälp

LÄS MER:Politikerna om Elina, 19, som placerats på äldreboende: ”Har full sympati”

LÄS MER: En 19-åring på ett äldreboende – är det rimligt?

ANNONS