Kaj-Åke Larsson, Ann-Christine Baar, Lena Sandin och Peter Jansson är aktiva i olika pensionärsorganisationer. Nu kräver de mer makt vid politiska beslut.
Kaj-Åke Larsson, Ann-Christine Baar, Lena Sandin och Peter Jansson är aktiva i olika pensionärsorganisationer. Nu kräver de mer makt vid politiska beslut. Bild: Martin Björklund

Politiker – nu är det dags att återinföra ett kommunalt pensionärsråd i Mölndal

Vi pensionärer har erfarenheter som Mölndals politiker kan ha mycket nytta av. Därför är det dags att återinföra det kommunala pensionärsrådet.

ANNONS
|

Vi blir allt äldre och lever ofta långt upp i åldrarna trots sjukdomar och funktionshinder av olika slag. Den kommunala hälso- och sjukvården (30 procent av all primärvård), äldreomsorgen, samhällsplanering, alternativ bostadsförsörjning, trafik, gatuunderhåll och trygga miljöer blir allt viktigare för ett gott åldrande.

Andra kommuner har pensionärsråd

65-plussare utgör 15,7 procent av befolkningen och 20 procent av väljarkåren i Mölndal. I denna grupp finns det mycket kunskaper och erfarenheter att hämta vid planering av den kommunala verksamheten. Detta sker i dialog i kommunala pensionärsråd (KPR) eller motsvarande.

I Göteborgsregionens kommuner finns det sådana råd förutom i Mölndals kommun.

Vi vill vara remissinstans

Frågan är varför? Nu har de olika pensionärsorganisationerna i Mölndal gått samman för att börja en dialog med kommunen som förhoppningsvis leder till ett KPR även i Mölndal. Vi vill vara remissinstans och även ha möjlighet att påverka olika frågor som rör äldre i kommunen och det bör ju vara i alla politikers intresse för att skapa ett Mölndal för alla.

ANNONS

Kaj-Åke Larsson

ordf SPF Seniorerna Strömstararna

Peter Jansson

ordf SPF Seniorerna Sagsjön

Lena Sandin

ordf PRO Lindome

Riitta Koskinen

MFPF/MSEY Mölndal

Mona Berglund

SKPF Mölndal

Kenneth Runesson

RPG Mölndal

LÄS MER:Omstridde prästen i Stensjön tackar för sig: ”Jag är inte normal”

LÄS MER:Nu borde Mölndals stad öppna kaféet i Brattåsgården i Kållered igen

LÄS MER:Flera politiker skeptiska till pensionärsråd i kommunal regi

ANNONS