Stefan Gustafsson (S) skriver om vikten av mer personal i skolorna.
Stefan Gustafsson (S) skriver om vikten av mer personal i skolorna. Bild: Emmy Jonsson

S vill både leverera god service och ta ansvar

Socialdemokraternas budget i Mölndal innehåller stora satsningar på både trygghet och skola, skriver kommunalrådet Stefan Gustafsson i en insändare.

ANNONS
|

Vi socialdemokrater fortsätter arbetet för minskade klyftor i samhället. Trygghet, jobb, välfärd och miljö är några av våra viktigaste frågor. Vi socialdemokrater vill skapa förutsättningar för ett meningsfullt, fritt och tryggt liv.

LÄS MER:Politikerna i regionen: Vi satsar på sjukvården

Tryggheten måste stärkas! På många ställen känner sig våra medborgare otrygga. Mölndals bro och centrum är två exempel på platser där människor undviker bland annat för den dåliga belysningen. Vi socialdemokrater vill att alla ska känna sig trygga, oavsett var man är i vår kommun. Vi vill därför stärka trygghetsarbetet i Mölndal genom att satsa 6 miljoner över en treårsperiod. Vårt samarbete med polisen är gott och ska fortsätta. Arbetet med Medborgarlöftet ska utvecklas. Vi vill även anställa en ny fältassisten, även detta finns med i budgeten.

ANNONS

Vi vill ha mer personal i både förskolan och skolan. Extra stöd ska erbjudas till de elever som behöver det, så tidigt som möjlig i utbildningen. Utbildningskvalitén ska också öka genom att satsa på ökad kompetens. Det ska vara utbildade lärare, förskolelärare och barnskötare som möter våra barn och unga.

LÄS MER:Vändningen: Seniorkort återinförs i Mölndal under 2022: ”Vill inte vänta längre”

Mölndal ska vara Sveriges bästa arbetsgivare. Rätten till heltid ger en ökad trygghet för den enskilde personen och en lön som det går att leva på. Vår budget rymmer ett uppstartsarbete för heltidsanställningar.

Utöver detta satsar vi även 2 miljoner på bättre mat i våra skolor. Vi vill sänka avgifterna för kulturskolan för 500 tkr, alla ska ha rätt till kultur oavsett storlek på plånboken. Unga och äldre ska få bättre möjligheter att transportera sig. Vi satsar på både seniorkort och fritidskort för unga. Sport är en viktig del av folkhälsan. I vår budget vill vi se satningar på både ridsporten och investeringar i en ny isstadion.

LÄS MER:Nya Åby ishall är färdig – renovering för över tolv miljoner

Med vår ideologiska övertygelse väljer vi att lägga mer medel till att stärka våra gemensamma verksamheter. Vi vill på ett ansvarsfullt sätt hantera våra gemensamma skattemedel samtidigt som vi levererar god service och kvalitet till medborgarna.

Stefan Gustafsson (S)

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS