Artisten och rapparen Daniel de Kay från Krokslätt spelade tre låtar på en av Roys singer/songwriter-kvällar.
Artisten och rapparen Daniel de Kay från Krokslätt spelade tre låtar på en av Roys singer/songwriter-kvällar. Bild: Tobias Holmgren

Vi är flera som ger järnet för kulturlivet i Mölndal

”Jag är förvånad över bilden av kultur-Mölndal som ges i Mölndals-Posten, och vill gärna nyansera lite”, skriver Kaleb Rehnberg, restaurangchef på Restaurang Roy.

ANNONS
|

Jag är lite förvånad över bilden av kultur-Mölndal som ges i artikeln Konsertarrangören ger Mölndal underkänt som kulturstad: ”Ett hån” (Mölndals-Posten 12/11 2023), och vill gärna nyansera lite.

Kaleb Rehnberg, Restaurang Roy.
Kaleb Rehnberg, Restaurang Roy. Bild: Elvira Linderot

Jag tycker vi är flera som satsar järnet, trots tuffa tider för branschen. Även om Mölndals stad har det tufft och man behöver prioritera sjukvård, skola och annat, vilket är förståeligt, så finns det både arrangörer och konsertställen som går all in på festivaler, komedikvällar, musikquiz, talangkvällar och singer/songwriter-kvällar, brädspelskvällar, Sip n’ Paint etcetera.

Foggy Days Records körde ju till exempel punklegendarerna Attentat nyligen och på lördag kommer ett country-rockband som heter Wild Whens till oss på Roy. De har varit med i både norsk tv och radio och spelat på stora ställen och festivaler.

ANNONS

Dark Duck Agency har ju på kort tid lyckats skapa West Coast Country Festival med tusentals besökare och ett helt otroligt utbud av musiker och man har dessutom lyckats bygga upp en stand up-scen.

Att kalla musiker som spelat i Mölndal för ”b-musiker” känns ärligt talat nedlåtande och gnälligt. Att vi och andra har gratis inträde är ju för att så många som möjligt skall kunna komma och titta och lyssna. Musik och kultur skall finnas för alla.

Jag har kontakt med flera arrangörer och ställen här i Mölndal och även om vi ibland är konkurrenter så upplever jag att de flesta kämpar för ett brett och bra utbud och att alla vill få Mölndal att expandera som kulturstad.

Hos oss har vi haft både kända och okända artister och försöker alltid släppa fram nya talanger. Vem vet vilken artist som i framtiden stå på Ullevi och spelar?

Kaleb Rehnberg, restaurangchef på Restaurang Roy

LÄS MER:Konsertarrangören ger Mölndal underkänt som kulturstad: ”Ett hån”

LÄS MER:Countryfestivalens grundare: Mölndal är en kulturstad!

LÄS MER:Nya musikfestivalen Way out south hålls på Restaurang Roy

LÄS MER:Roy satsar på dolda talanger från Mölndal – med öppen scen

ANNONS