Bli intervjuad av Mölndals-Posten under Mölndalsdagarna

Till helgen blir det fest i Stadshusparken. Och Mölndals-Posten kommer förstås att vara där. I vårt tält ska barn kunna bli intervjuade av tidningens reportrar. För att en kvart senare gå därifrån med en nytryckt tidningssida om sig själva.

ANNONS
|

– Det kommer bli hur kul som helst, säger Mölndals-Postens reporter Martin Björklund som också är projektledare för barnintervjuerna.

”Får se vart samtalet tar vägen”

Det är under två av Mölndalsdagarna, lördag och söndag, som Mölndals-Posten gör en särskild satsning på personliga intervjuer av barn. På 15 minuter ska unga bli intervjuade och fotograferade för att sedan kunna lämna tältet i Stadshusparken med en färdigtryckt artikel på en sida.

Hur ofta intervjuar du barn?

– Det händer ändå ganska ofta. Fast då finns det nästan alltid ett givet ämne att diskutera. Nu blir det mer att ställa några inledande frågor och så får man se vart samtalet tar vägen, säger Martin Björklund.

ANNONS

Vad gör du om någon av de unga bara svarar med enstaka ord på dina frågor?

– Då får jag försöka locka fram något som personen ändå vill prata om. Går inte det så kommer artikeln att bestå av lite fler frågor och färre svar. Jag tänker att det också har sin charm. Det är långtifrån alla vuxna som kan likställas med pratkvarnar så det kommer gå – på nåt sätt.

Flera reportrar på plats

Flera reportrar från Mölndals-Posten ska turas om att skriva, fotografera och redigera barnintervjuerna. I tidningens tält, som utlovas bli fyllt av ballonger och tablettaskar, kommer flera ur personalen att finnas på plats. Och ute i folkvimlet och bland uppträdande artister ska reporter Carl Liliebäck göra allt för att föreviga festdagarna för tidningens räkning.

– På lördag kommer vi göra intervjuer med barn från klockan 16 fram till Århundradets Mölndalsbo ska avslöjas vid 21. På söndagen blir det antagligen lite kortare tid för intervjuer eftersom vi då också ska ha pyssel för de yngsta i och kring vårt tält, säger Martin Björklund.

Om barnet och föräldrarna själva vill läggs intervjun och bilden upp på Mölndals-Postens sajt. Ett urval kommer också att publiceras i papperstidningen.

LÄS MER:Tack för alla röster i Århundradets Mölndalsbo – den 4 juni ses vi under Mölndalsdagarna

LÄS MER:Mölndalsdagarna bjuder på fullspäckat program

LÄS MER:Ungdomarna får en egen festival på Mölndalsdagarna

ANNONS