Drönare flög in över branden i Kållered: ”Ska göra en ny bedömning”

Räddningstjänsten har ”bra kontroll över själva brandförloppet” i Kållered, uppgav räddningsledare Svante Carlsson till Mölndals-Postens reporter under torsdags morgonen, klockan 8.45.

ANNONS
|

– Vi kommer att använda drönare för att identifiera läget just nu, säger Svante Carlsson bara någon minut efter att drönarföraren skickat iväg den flygande kameran mot branden, ett hundratal meter bort.

Det som var den kritiska punkten i räddningstjänstens arbete var de gasbehållare som fanns i den brinnande ladugården. Enligt Svante Carlsson var det svetsutrustning som finns i byggnaden och som kan utgöra en explosionsrisk.

Extra försiktighet

På grund av gasbehållarna tvingades brandmännen jobba med extra försiktighet på platsen.

– Vi funderar just nu på om vi kan låta de boende runtomkring få lite bättre tillträde, men det är en svår bedömning att göra just nu.

ANNONS

LÄS MER:Ladugårdsbrand i Kållered

Jobbar i skydd

De boende som tvingats lämna sina hem skulle kunna få komma tillbaka?

– Ja, men det beror lite på hur vi gör vår bedömning.

Hur många brandmän jobbar på platsen just nu?

– Vi har brandmän uppe i området, men de jobbar i skydd som vi kallar det för. De står till så att de inte blir exponerade för någon typ av problem om någon sådan här gasflaska skulle gå sönder.

Enligt Svante Carlsson har den drabbade fastighetsägaren både får och hundar, men beskedet var att såväl djur som människor klarat sig utan fysiska skador.

LÄS MER:Larmet i Åby: Okända försöker ta sig in i hemmen

Startade vid fyratiden

Branden på gården Hultet startade vid fyratiden, uppgav den första räddningsledaren Matilda Gustavsson, till Mölndals-Postens reporter på plats.

– Strax innan fyra började det brinna i en ladugård. I och med att vi befarar att det finns gasflaskor så har vi inriktat vår insats på att skydda den omkringliggande bebyggelsen. Den inriktningen ser vi ut att kunna klara, sa den första räddningsledaren Matilda Gustavsson vid 7.30-tiden.

Matilda Gustavsson uppgav till Mölndals-Posten att det var helt okänt varför det började brinna. Fem hus fick utrymmas, inklusive boningshuset på den branddrabbade gården. Totalt evakuerades femton personer från de fem husen. De fördes till en samlingslokal i området.

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS