Eldningsförbud gäller nu i Mölndal. Bilden är en arkivbild.
Eldningsförbud gäller nu i Mölndal. Bilden är en arkivbild. Bild: Tobias Holmgren

Eldningsförbud i Mölndal

Kommunerna inom räddningstjänsten Storgöteborgs ansvarsområde – däribland Mölndal – har infört eldningsförbud från och med torsdag 1 juni, klockan 15.00. Det eftersom det är mycket torrt i markerna och att bränder därför blir svåra att hantera, skriver räddningstjänsten Storgöteborg på sin hemsida.

ANNONS
|

Räddningstjänsten Storgöteborg skriver på sin hemsida att förbudet gäller ”all eldning och grillning i skog och i markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit”. Förbudet införs den 1 juni klockan 15.00 och gäller tills vidare.

Det är tillåtet att grilla på fasta grillplatser i skog och mark, exempelvis på en badplats eller vid ett vindskydd och att använda olika typer av friluftskök som drivs av gas eller vätska. Däremot får man, skriver räddningstjänsten, inte använda sig av en egen grill på dessa platser.

Det är även fritt fram att elda eller grilla på tomten, innergårdar, gårdar till flerbostadshus, på kolonilott och i parker – förutsatt att markägaren och kommunen tillåter eldning och grillning där.

ANNONS

Räddningstjänsten uppmanar dock folk att använda sunt förnuft – även där grillning och eldning är tillåtet.

”Var därför alltid försiktig och se till att utrustning för att släcka finns nära till hands. Den som uppsåtligen eller av oaktsamhet bryter mot eldningsförbudet kan dömas till böter”, skriver räddningstjänsten på sin hemsida.

Räddningstjänsten meddelar även att förbudet kan komma att skärpas och att det är din skyldighet att hålla dig uppdaterad om vad som gäller.

LÄS MER:Riksrevisionen granskar Sis särskilda ungdomshem

LÄS MER:Kvarnbyskolans musikklass läggs ner efter 18 år

LÄS MER:Västtrafik återlanserar sin sommarbiljett

ANNONS