Erika Arnadottir blir Mölndals-Postens nya chefredaktör

Nu är det klart att Erika Arnadottir tar över rodret som chefredaktör på Mölndals-Posten. Med en gedigen erfarenhet från andra tidningar, radio och tv ska hon utveckla tidningen som snart fyller 74 år.

ANNONS
|

Sedan början av november har arbetet med att hitta en efterträdare till dåvarande chefredaktören Fredrik Hofflander pågått. Under tiden har Elvira Linderot varit tillförordnad på posten men nu är det klart vem som blir Mölndals-Postens nya chefredaktör.

Erika Arnadottir, du tillträder som chefredaktör i början av maj, hur känns det?

– Det känns jätteroligt såklart. Att få bli en del av Mölndals-Posten igen som jag ändå var lite innan och att få vara med i den fortsätta utvecklingen av Mölndals-Posten. Så det känns jättekul att ta mig an en sån här roll.

För de som faktiskt lusläst Mölndals-Posten kanske ditt namn klingar bekant, hur blir det att återvända?

ANNONS

– Det ska bli jättekul att bara få fokusera på Mölndals-Posten. Tidigare jobbade jag mot flera olika lokaltidningar inom Stampen så det blir jättekul.

Erika Arnadottir

Namn: Erika Arnadottir.

Ålder: 32 år.

Bor: Västra Frölunda.

Familj: Två barn och man.

Intressen: Promenera, tråkigt men jag älskar det. Lyssna på poddar och olika radiodokumentärer. Och umgås med familj och vänner.

Favoritplats i Mölndal: Mölndal har många guldkorn och det är mycket som jag behöver upptäcka vilket jag ser fram emot. Men just nu skulle jag vilja säga Sisjön.

Mer digitalt

Vem är då personen bakom bylinen?

– Hmm, nu ska vi se vad jag ska nämna här. Jag är uppvuxen i Göteborg, småbarnsförälder och är fotograf i grunden. På fritiden så promenerar jag mycket och umgås med min familj. Och såklart hänger jag med i nyhetsflödet väldigt mycket.

Vad kan Mölndals-Postens läsare förvänta sig av tidningen i framtiden?

– Mölndals-Posten har ju funnits med ett bra tag och vi är redan inne på rätt bana men vi behöver fortsätta att utveckla utbudet framförallt digitalt och nå ut till ännu fler av kommunens invånare. Det ska vi fortsätta lägga krut på, och det var något som började redan för två år sedan när vi gjorde om appen och hemsidan. Nu ska vi fortsätta att vara en stark röst i Mölndals kommun helt enkelt.

Vilka är de störa utmaningarna för dig och Mölndals-Posten?

– Det är både en möjlighet och en utmaning att fortsätta vara en stark röst och leverera relevant journalistik son är både granskande och underhållande. Det ser jag som något som man redan gör men som kan bli ännu lite rappare.

Mölndalsquiz

Som chefredaktör är det viktigt att ha koll på bevakningsområdet. Hur bra koll har Erika Arnadottir på Mölndals kommun? Svar i parentes.

Ungefär hur många bor det i kommunen? (cirka 70 000)

– Jag skulle säga ungefär 80 000.

Kan du nämna tre kända personer från kommunen?

– Jajamensan! Per Andersson, Lotta Schelin och Mikael Ljungberg.

När fick Mölndals stad sina stadsprivilegier? (1922)

– Oj, var det därför man firade hundra år kanske? Ja men då skulle jag säga 1922.

Mölndals-Posten delade ut århundradets Mölndalsbo då, vem blev det? (Lars Gahrn)

– Det blev Lars Gahrn! Jag var där!

Vilka två partier är det som styr kommunen just nu? (Socialdemokraterna och Moderaterna)

– Jag tror att Socialdemokraterna styr och frågan är om det är en blocköverskridande koalition, är det Moderaterna?

Du kommer ju skriva krönikor framöver, vilken är din stil?

– Jag har ingen stil än men den kommer utvecklas med tiden. Det blir nog ibland något med personlig touch och ibland tips på bra journalistisk som producerats under veckan.

LÄS MER:Nu lämnar jag Mölndals-Posten – tack för allt, kära läsare

ANNONS