Skånhällaskolan i Lindome.
Skånhällaskolan i Lindome. Bild: Elvira Linderot

Flera covidfall på Skånhällaskolan – elever får distansundervisning

Flera elever på Skånhällaskollan har smittats med covid-19. Nu införs distansundervisning på heltid för en av klasserna.
– Vi har även sett till att övriga klasser är så isolerade som det går, säger rektorn Annica Carlsson.

ANNONS
|

På onsdagen, 21 april, beslutade Mölndals stad att en klass på Skånhällaskolan ska övergå helt till distansundervisning fram till den 30 april Beslutet togs i samråd med Smittskydd Västra Götaland efter att flera elever testat positivt för covid-19.

– För att undvika en omfattande smittspridning fattade vi beslut om att låta en klass studera på distans under en period. Vi har även sett till att övriga klasser är så isolerade som det går. Förhoppningsvis lyckas vi bryta eventuella smittkedjor genom dessa åtgärder, säger rektorn Annika Karlsson på Mölndals stads hemsida.

LÄS MER:Så långt har vaccineringen i Mölndal kommit: ”Känns som att det lossnat”

Vårdnadshavare är kontaktade

Skånhällaskolan är en F–6-skola i Lindome och alla vårdnadshavare ska ha blivit informerade om situationen.

ANNONS

När Mölndals-Posten får tag på rektorn Annika Karlsson berättar hon att det är fjärdeklass som nu pluggar hemifrån, efter att det varit flera covidfall bland eleverna. Alla elever i den berörda klassen har rekommenderats att testa sig.

– Smitta har även konstaterats i en förskoleklass. Där skiljs klasserna åt och ytterligare anpassningar i schemat görs för att elever ska träffas i så små grupper som möjligt, skriver Annika Karlsson i ett mejl till Mölndals-Posten.

Dessutom genomför skolan extra städning av lokalerna.

– Vi hoppas med dessa insatser kunna bromsa smittspridningen så att vi efter den 30/4 kan återgå till närundervisning, skriver Annika Karlsson.

Högstadieelever kombinerar lektioner på plats med distansplugg

Sedan en tid tillbaka har högstadieeleverna i kommunen en kombination av distansundervisning och lektioner på plats. De yngre eleverna går däremot i skolan som vanligt.

LÄS MER:Efter stängningen av daglig verksamhet – nu är Jonas tillbaka på jobbet

Alla elever uppmanas att stanna hemma och testa sig för covid-19 vid minsta symtom.

Barn som bor tillsammans med någon som har konstaterad covid-19, oavsett om det är föräldrar eller syskon, ska också stanna hemma från skolan.

ANNONS