En man i 30-årsåldern döms till en månads fängelse för att ha kört bil i cirka en mil innan han körde av Spårhagavägen och krockade med ett träd.
En man i 30-årsåldern döms till en månads fängelse för att ha kört bil i cirka en mil innan han körde av Spårhagavägen och krockade med ett träd. Bild: Filip Landqvist

Han tog bilen efter vin och flera starköl – krockade med träd på Spårhagavägen

Med en liter vin och fyra starköl i kroppen ställde mannen sin cykel – och satte sig i bilen. Vad som hände därefter minns han inte men nu döms han till en månads fängelse.

ANNONS

Lördagen hade blivit till söndag, en natt i november 2020. En man hade cyklat hem från en bekant där han under kvällen hade druckit en liter vin och fyra starköl. Men ganska snart efter hemkomst ville han komma utomhus igen. Vad som hände därefter har mannen, som är i 30-årsåldern, inget minne av.

LÄS MER:Mölndal har bara en väg med fartkameror – så många åker fast

– Sedan minns jag att det smällde högt. Jag låg utanför bilen och hade jävligt ont. Jag kravlar mig in genom förarsidan på fordonet och försökte få tag på mobilen, säger mannen i förhör.

Körde av i en kurva

I förundersökningen framkommer att mannen hade kört av vägen i en kurva, alldeles i närheten av räddningstjänstens lokaler på Spårhagavägen i Lindome, och krockat med ett träd.

ANNONS

När polisen kom till olycksplatsen var såväl räddningstjänst som ambulans på plats. Föraren, som under en period varit medvetslös, hade då fått vård. På väg in i ambulansen var han enligt polisen vaken och talbar, men i chock samtidigt som han upplevde kraftig smärta i bröst och rygg.

LÄS MER:Eije vill fortsätta som brandman i Lindome – men får inte: ”Kommer att bli väldigt tomt”

Har erkänt

I förhör säger mannen att han inte vet varför han satte sig bakom ratten med 2,08 promille alkohol i blodet och efter intag av narkotikaklassad medicin. Men han erkänner att han inte mådde bra vid tillfället.

I förhör har mannen erkänt och han döms nu till en månads fängelse för grovt rattfylleri.

LÄS MER:Här sker flest viltolyckor i Mölndal

Fängelse – enda alternativet

”I det här fallet är det dessutom fråga om en mycket hög alkoholkoncentration och en lång körsträcka (cirka en mil) vilket ytterligare förstärker presumtionen för fängelse. Tingsrätten anser sammantaget att omständigheterna är sådana att någon annan påföljd än ett kortare fängelsestraff inte kan komma ifråga”, skriver rätten i sin dom.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS