Ingvar Oldsberg satsade i Mölndal – på sol och bar

Den folkkära tv-profilen Ingvar Oldsberg har gått bort. Under sin karriär gjorde han flera framträdanden i Mölndal, drev en strandanläggning i Krokslätt och invigde det nya stadsbiblioteket. Dessutom mötte han Fässberg i fotboll som ung.
– Mölndal har betytt mycket för mig genom åren, sa han i ett tal 2017.

ANNONS
|

Den kända programledaren Ingvar Oldsberg är död. Det meddelade hans familj på torsdagen.

LÄS MER:Ingvar Oldsberg är död

Ingvar Oldsberg började sin karriär som sportjournalist men är framförallt känd som en av Göteborgs och Sveriges mest folkkära tv-profiler. Han var programledare för ”På spåret” till 2009 och utsågs 2006 till Årets göteborgare. Han har också varit programledare för Bingolotto.

Vid sidan av tv-jobben drev Ingvar Oldsberg flera företag. Bland annat hade han en omtalad anläggning i Krokslätt: Oldsbeach.

5 november 2004 skrev GT följande i en artikel: ”Nu startar Ingvar Oldsbergs nya karriär som solgud. På Oldsbeach i Krokslätt återskapas det tropiska paradiset i en totalrenoverad fabrikslokal på 500 kvadratmeter. Solen är inne nu, konstaterar Oldsberg belåtet.”

ANNONS

Sandstrand inomhus

Oldsbeach var en konferens- och upplevelseanläggning där besökarna kunde slå sig ner på en inomhusstrand med fågelkvitter, havsljud och sollampor. I lokalerna fanns även bar, restaurang och en karaokescen. Ingvar Oldsberg drev också herrgården Baldersnäs i Dalsland – men affärerna gick inte så bra.

LÄS MER:Leif Flatow från Helenevik minns tiden med Bingolotto – var chef för lotteriet i 14 år

Båda företagen drogs med förluster och inomhusstranden i Mölndal tog sig aldrig ekonomiskt. Efter några år såldes Oldsbeach, men Ingvar Oldsberg verkade aldrig ångra att han satsade.

– Jag gillade idéerna och kreativiteten, men jag är inte finansmannen som knyter ihop det i ekonomiskt hänseende, sa Ingvar Oldsberg till Dagens industri 2011.

Invigde biblioteket

Ingvar Oldsberg har också gjort flera offentliga framträdanden i Mölndal. Han var med när Mölndals centrum firade 30 år 2006, höll ett nationaldagstal utanför stadshuset 2012 och var konferencier när Mölndals stadsbibliotek invigdes 2017.

– Mölndal har betytt mycket för mig genom åren. Jag växte upp och spelade fotboll i Mölnlycke och vi åkte ofta till Mölndal för att möta Fässberg och Solängen och allt vad det var. På helgerna åkte man till Möllan och dansade, berättade han då för besökarna.

Ingvar Oldsberg blev 76 år gammal och enligt familjen avled han ”lugnt och stilla efter en kort tids akut sjukdom.”

LÄS MER:Så kommer Kållereds nya bibliotek se ut

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS