Victor Engstrand på Coop Kållereds förbutik är inte orolig för att Postnords och Mölndalsbostäders nya paketboxar ska påverka verksamheten negativt.
Victor Engstrand på Coop Kållereds förbutik är inte orolig för att Postnords och Mölndalsbostäders nya paketboxar ska påverka verksamheten negativt. Bild: Arkivfoto

Kunder ska få hämta paket när de vill – postombudens reaktion

Postnords drag att införa boxar där mottagarna kan hämta sina paket när de vill medför ingen oro bland paketombuden.
– Vi hanterar runt 100 paket om dagen. Jag tror inte att det kommer att minska, säger Victor Engstrand, ansvarig för Stora Coops förbutik.

ANNONS
|

Postnord och Mölndalsbostäder har inlett ett samarbete där 16 paketboxar ska sättas upp på olika ställen i Mölndals kommun. Starten sker nu i april. Kunderna själva kunna hämta sina paket i lådorna – när de vill.

LÄS MER: Snart kan du hämta paket dygnet runt i Mölndal

Det skulle kunna misstänkas att paketombuden runt omkring i Mölndal känner en oro för minskad trafik till sina affärer och färre extrainköp som pakethämtning kan innebära.

Men Björn Fredriksson, ägare till Hemköp på Pinnharvsgatan i Bifrost, tar nymodigheterna med ro. Han visste inte riktigt när dygnet-runt-boxarna skulle sättas upp och var.

ANNONS

LÄS MER: Inbrott på Ica i Rävekärr

Björn Fredriksson kan inte se att det skulle innebära några problem för honom och hans verksamhet.

– Allt som är bra för kunden är bra för alla, säger han.

Kent Pettersson ägare av Ica i Rävekärr tror inte heller att affärerna kommer att påverkas.

– Jag har inte fått någon information om de här boxarna. Men för oss är det ingen fara. Paketvolymerna går upp hela tiden. Det som kan bli ett problem för oss är att ta hand om alla paket.

LÄS MER: 1,7 miljarder i vinst – då halverar Postnord utbärningen

Stora Coop i Kållered har varit paketombud i många år. Att Postnord och Möndalsbostäder nu sätter upp de nya paketlådorna orsakar inte heller här någon oro.

– Jag tror att folk kommer att beställa lika mycket – eller mer – över nätet och hämta paket hos oss. Och när kunder hämtar paket tror jag säkert att de handlar också, säger Victor Engstrand.

ANNONS