Gunnar Trenning gratulerade Ingela Skarin Håkansson efter att hon överraskats i församlingscentrumet med utmärkelsen Årets Mölndalsbo.
Gunnar Trenning gratulerade Ingela Skarin Håkansson efter att hon överraskats i församlingscentrumet med utmärkelsen Årets Mölndalsbo. Bild: Teo Kristjansson

Läsarna hyllar Årets Mölndalsbo Ingela Skarin Håkansson: ”Fantastisk kvinna”

Rätt person vann! Mölndals-Postens läsare verkar vara inne på precis samma linje som juryn när det gäller den nya utmärkelsen Årets Mölndalsbo. Nu hyllas vinnaren Ingela Skarin Håkansson på sociala medier.

ANNONS
|

Det var på lördagen som Mölndals-Posten kunde berätta att den första mottagaren av det nya priset Årets Mölndalsbo blir Ingela Skarin Håkansson, diakon i Lindome församling.

LÄS MER:Efter storbranden: Grannarna på Tåbrovägen har fått ett band för livet

Mölndals-Postens utsända team gav henne beskedet utan förvarning, mitt under en sopplunch i församlingscentrumet.

– Det känns helt överväldigande. Jag var helt oförberedd så jag vet inte vad jag ska säga. Men tack, sa en rörd Ingela Skarin Håkansson inför rullande kamera.

Hyllningar på Mölndals-Postens facebooksida

Efter att artikeln och filmen publicerats på Mölndals-Postens sajt började reaktionerna välla in på sociala medier. Bland annat på Mölndals-Postens facebooksida, där det var många som valde att skicka hjärtan, tummar upp och gratulationer:

ANNONS

”Åhh..så rätt vinnare!!! Stort grattis bästa Ingela”, skriver till exempel Anna-Siri Andersson.

Just Anna-Siri Andersson var en av de många som drabbades av storbranden i Lindome i våras, en upplevelse hon berättat om i Mölndals-Posten tidigare. Storbranden var den händelse som juryn valde att lyfta fram särskilt i sin motivering till varför Ingela Skarin Håkansson blev Årets Mölndalsbo.

”Många grattiskramar, det är du verkligen värd”, skriver Göran Telhage.

LÄS MER:Superlistan: Här är alla som nominerades till Årets Mölndalsbo

”Du är så värd detta! Tack för allt DU och Lindome församling gjort för alla oss som drabbades av branden”, skriver Katarina Ström.

”Stort grattis Ingela! Ditt arbete och ditt engagemang berör, ofta i livets dramatiska förändringar, så många människor. Så kul att du uppmärksammas för detta!”, skriver Tobias Caple.

”Minns hur fint och respektfullt du närmade dig oss när vi gick på spädbarnsrytmik med vår son med omfattande funktionshinder. Du sätter ribban högt för nästa års Mölndalsbo”, konstaterar Katarina Sommansson.

”Ja, verkligen en värdig vinnare, hon är en fantastisk kvinna”, tycker Rose-Marie Honkanen Nyman.

Andra nominerade grattade

I hyllningskören på nätet finns också två av de andra som nominerades till utmärkelsen Årets Mölndalsbo:

”Grattis Ingela!”, skriver Pia Mooij, som nominerats för sitt omfattande arbete, både på nätet och i den fysiska verkligheten, med att öka sammanhållningen bland de boende i Eklanda.

LÄS MER:Pia kan bli Årets Mölndalsbo – brinner för att hjälpa andra

”Grattis Ingela. En värdig vinnare”, hälsar Elize Wesley, som driver Kvarnby Art och nominerats av flera personer för sitt arbete med den verksamheten.

Prisutdelningen på Gunnebos julmarknad

Nu på lördag, den 27 november, sker den officiella prisutdelningen på Gunnebo slotts julmarknad. Då finns Ingela Skarin Håkansson på plats för att ta emot sitt pris från Elvira Linderot, reporter på Mölndals-Posten och projektledare för Årets Mölndalsbo.

Priset består av en statyett, ett generöst presentkort på en lyxig matupplevelse i Mölndal och dessutom en möjlighet att skänka en större summa pengar till ett välgörande lokalt ändamål.

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS