Man stickskadad i Mölndal

Tidigt på fredagsmorgonen hittades en stickskadad man i Bifrost. Polisen spärrade av flera uppgångar i ett flerfamiljshus och två män och en kvinna greps misstänkta för försök till mord alternativt dråp.

ANNONS
|

Vid 06.05 på fredagsmorgonen larmades polisen till Bifrost där en man med stickskador i benet hade påträffats på Havrekornsgatan.

– Han vill själv inte uppge var eller av vem han har blivit skadad, sa Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson, på fredagsmorgonen.

LÄS MER:Inbrott i frisörsalong i Mölndal – tjuv fångades på kamera

Fördes till sjukhus med ambulans

Den skadade mannen är i 30-årsåldern och han fördes till sjukhus med ambulans. Under morgonen meddelade Sahlgrenskas presstjänst att den skadade mannens tillstånd var allvarlig men stabilt. Under eftermiddagen hade läget förbättrats till stabilt.

Redan tidigt på morgonen greps en man i 35-årsåldern misstänkt för brottet. Han ska vara känd av polisen sedan tidigare. Under morgonen var också ett flertal trappuppgångar i ett flerfamiljshus avspärrade och polisen genomförde en brottsplatsundersökning.

ANNONS

Enligt Hans-Jörgen Ostler har polisen också gjort viktiga beslag men vad det rör sig om kunde han inte kommentera.

– Vi är i ett ganska tidigt skede så vi får sammanställa informationen, säger Hans-Jörgen Ostler.

LÄS MER:Man döms för mordförsöket i Lindome – knivskar man som sagt ”horunge”

Ytterligare två gripna

Vid 09.40 kan polisen lokalisera brottsplatsen till en av lägenheterna i området. Där grips då ytterligare två personer, en man i 20-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern, även dessa två är kända av polisen sedan tidigare.

– Tre personer är misstänkta i nuläget och de är alla kända av oss sedan tidigare. Nu arbetar vi vidare med förhör, säger Hans-Jörgen Ostler.

Vad de inblandade har för typ av relation till varandra vill polisen inte gå ut med utan hänvisar till utredningen. De ska däremot ha skaffat sig en god bild av vilket typ av tillhygge som använts.

– Ja, vi har en ganska bra idé om vad det är men det håller vi inom ramen för förundersökningen. Att släppa för mycket uppgifter nu kan störa utredningen eftersom vi har flera gripna och alla ska bli förhörda, säger Hans-Jörgen Ostler.

LÄS MER:Hade kniv inne i Mölndal galleria – döms även för narkotikabrott

Misstänks för försök till mord alternativt dråp

Förutom förhör arbetade polisen aktivt vidare med dörrknackning i området för att identifiera eventuella vittnen till händelsen. De bevakade också noga den skadade mannens tillstånd på sjukhuset.

– Vi planerar även förhör med honom. Sen kommer också den tekniska undersökningen på platsen fortsatta under dagen, säger Hans-Jörgen Ostler.

Samtliga gripna personer misstänks för försök till mord alternativt dråp.

ANNONS