Mölndals skateboardförening bjöd in till träff i Kållered

Det var full fart bland yngre och äldre när Mölndals skateboardförening bjöd in till en träff under lördagen. Musik pumpades ur högtalarna, vissa tricksade och vissa tog sitt allra första stamp.

ANNONS
|

Bakom det nybyggda Ikea-varuhuset ligger Kållereds skejtpark. Under lördagen samlades både unga och äldre skateboardfantaster och utbytte erfarenheter då Mölndals skateboardförening bjöd in till en session.

För de som ville prova på fanns utrustning att låna och runt om i parken åkte skejtarna respektfullt gentemot varandra.

– Hela syftet med föreningen är att profilera skateboarding på ett bra sätt. Vi har gjort en sådan här träff varje år sedan vi startade 2014, säger föreningens ordförande, David Gough.

Ändra bilden

I tidig ålder lärde sig David Gough att åka skateboard och sedan dess har brädan varit en stor del av hans liv. Det var genom att åka skejtboard som han blev inspirerad att studera och sedan arbeta som arkitekt. Enligt honom är skejt mer än en hobby – det är en livsstil.

ANNONS

– Det är gränslöst. Jag är 45 år och jag kämpar på, och sen har vi barn här som också kämpar. Det fungerar över alla åldrar.

Enligt David Gough har skateboarding haft ett oförtjänt dåligt rykte under en lång tid och han pekar på en enskild händelse som startskottet för det hela.

– I Göteborg, 2006, byggdes esperantoplatsen och därefter fick skateboarding ett sämre rykte. Det är först nu som kommunala politiker förstår att det finns något bra med skateboardning.

Andra aktiviteter

På plats var även Mölndals stad med unga arbetare. De såg till att alla var inkluderade och hade med sig bland annat kubb och en slackline ifall någon skulle vilja göra något annat än att åka. Stämningen på plats var värmande och inbjudande.

Några av besökarna var familjen Tidholm. Hela familjen är skejtare men på plats i Kållered var bara tre av fyra, då tioåriga Love Tidholms storasyster deltog i en tävling i Malmö.

– Jag tycker att det är väldigt kul att åka. Jag tror att första gången som jag åkte var när jag var fem år. Då stod jag på brädan mellan pappas ben så höll han i mina armar, säger Love Tidholm.

”Samma vibe”

Ett stenkast från Love Tidholm tog fyraåriga Jack ett av sina första stamp på en bräda. Om det blev ett av de sista återstår att se men baserat på glädjetjutet lär det nog bli mer åkning. David Gough tittar ut över parken som fylls med allt fler ungdomar.

– Jag måste säga att jag tycker att det är kul och jag hoppas att andra får samma vibe och feeling som jag fick när jag var yngre.

LÄS MER:Idrottsföreningarna i Mölndal får ökad hyra och minskat bidrag

LÄS MER:Picknickfest knöt samman Balltorpsborna

LÄS MER:Ikea i Kållered firade 50 år – med möbler och musik

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS