Picknickfest knöt samman Balltorpsborna

Det var barnen som stod för ljudnivån när det var picknickfest i Balltorp under fredagseftermiddagen. Skratt och tjut dränkte musiken från liveartisterna, en lekplats invigdes och ansiktsmålare hade inte många lediga sekunder att vila.
– Det är jätteviktigt och kul att det händer något här, säger Markus Hillborn som är på plats med sin dotter.

ANNONS
LocationMölndal|

På en liten grusfotbollsplan bakom Pepparredsskolan samlades flera aktörer från hela Mölndal under fredagseftermiddagen. Räddningstjänsten och polisen var på plats, flera olika politiska partier likaså och i en stor hoppborg var det ständigt aktivitet.

Evenemanget hette ”Picknickfest” men då det både var mulet och kallt var det få som slog sig ner i den stora gräsbacken som ligger intill planen. Tillställningen var en del av Mölndal helt 100 och arrangerades av områdesarbete Balltorp.

– Områdesarbete har inte funnits tidigare i Balltorp så det här är starten, säger Vibeke Ekström som är samordnare.

Viktigt att komma ut

Områdesarbete Balltorp är en del av Mölndals kultur- och fritidsförvaltning. Ledorden är trygghet, trivsel och stärkt demokrati vilket hela evenemanget ramade in.

ANNONS

– I ett sådant här område så finns det många aktörer och föreningar. Jag tycker att det känns roligt att alla är glada. Jag hade dock sett framför mig hur det var varmt, strålande sol och att alla satt här i backen och picknickade men det viktigaste är att folk kommer ut, säger Vibeke Ekström.

För barnen finns, förutom hoppborgen, flera andra aktiviteter. En fiskedamm där fångsten består av bland annat frisbees och basketbollar är populär men allra längst kö är det till ansiktsmålningen.

– Jag läste om det här på Facebook i någon grupp och det är jättekul att de gör det här, säger Ann Drugge som väntar på sin dotter när hon målas.

Pepparedsvarvet

Ansiktsmålarna är unga kommunutvecklare som anställs av Mölndals stad. Alina Drugge sitter som förstenad när hennes ansikte målas men när det är klart skiner hon upp i ett leende.

– Det var jättebra. Mamma hade sett det här och så berättade hon att man kunde ansiktsmålas. Jag har sett fram emot det sedan dess, säger hon.

Tidigare under dagen arrangerades ett lopp som alla elever på Pepparedsskolan skulle springa.

– Det var två kilometer, säger Alina Drugge stolt och fortsätter:

– Nu ska vi äta glass från kiosken.

”Jätteviktigt och kul”

En bit upp för backen ligger en lekplats med en klarblå och nylagd matta. På plats var tekniska förvaltningen som dagen till ära invigde Pepparedsleken som egentligen varit klar i några månader. Barnen på plats får ett papper med ett lekplatsbingo där de ska pricka av saker de ser och göra olika uppdrag. De kan även slå sig ner vid en rithörna och måla sina drömlekplatser som kan komma att bli inspiration för förvaltningen.

Vid rithörnan sitter Markus Hillborn med sin dotter Victoria Hillborn och koncentrationen är hög hos Victoria som målar.

– Det är jätteviktigt och kul att det händer något här i Balltorp, säger Markus Hillborn och fortsätter:

– Jag tror att i förlängningen så gör såna här träffar att brottslighet och kriminalitet minskar.

Bästa lekplatsen

Ett gäng på fem personer kom rusade över lekplatsen. De bor alla i området och är väldigt exalterade.

– Den är mycket bättre än den gamla för den är bra för både äldre och yngre barn. Det är den bästa lekplatsen här omkring i alla fall, säger Alexander som tillhör de äldre barnen på lekplatsen.

LÄS MER:Kocken Felicia Björkbacka Hildén jobbar på Göteborgsoperan – och kan vinna Yrkes-SM

LÄS MER:Kalasstämning när Gärdesängens förskola i Mölndal invigdes: ”Äntligen”

LÄS MER:17-åriga Lindomebon Ofelia har hittat perfekta extrajobbet – lär barnen att rida islandshäst

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS