Ny hall i Åby kan bli lösningen för Mölndals tennisklubb

Mölndals tennisklubb måste flytta senast 2023 och har ingen ny lokal. En nybyggd multihall i Åby fritidsområde kan bli lösningen, men tiden är knapp.
– Det vore förödande om det blir ett avbrott, säger Kristian Geeson, klubbens ordförande.

ANNONS

Mölndals-Posten har tidigare skrivit om att Trafikverket planerar en tågdepå på marken i Rävekärr där tennisklubben ligger idag. Senaste beskedet är att bygget ska starta i mitten av 2023 vilket innebär att tennisklubben måste hitta nya lokaler innan dess.

Mölndals stad har försökt hitta en lösning och går nu vidare med förslaget om en multiarena i Åby, söder om Idrottsvägen vid Fässbergsmotet, dit tennisklubben skulle kunna flytta.

Mölndals stad har gett ett positivt planbesked till HKW Fastighets AB och diskuterar ett samarbetsavtal med företaget som vill bygga en multihall för tennis, badminton och padel.

Tanken är att anläggningen även ska innehålla restaurang, kafé, konferens och kontor.

ANNONS

LÄS MER:Pengarna finns – varför tvekar ni om en ny ishall?

– Går det som planerat kan arbetet med en detaljplan starta efter sommaren. Då får vi veta mer om hur HKW tänker kring att utveckla området, säger Marcus Claesson (L) ordförande i plan- och exploateringsutskottet.

”Bra område”

Kristian Geeson, ordförande i Mölndals tennisklubb, ser positivt på planerna på en flytt till Åby fritidsområde.

– Vi är öppna för alla förslag för att lösa vår situation. Det är ett bra område där det redan finns andra aktiviteter och det är ett alternativ som kan fungera.

LÄS MER:Företag vill bygga en ny sportanläggning i Åby

Fortfarande återstår dock en hel del frågetecken. Även om processen med detaljplan och senare bygget av anläggningen skulle rulla på utan avbrott så tror varken Marcus Claesson eller Kristian Geeson att en ny anläggning blir klar i tid. Därför kommer det troligtvis också krävas en tillfällig lösning.

– Det är oerhört viktigt. Det vore förödande för Mölndals tennisklubb om det blir ett avbrott, då kommer vi att tappa medlemmar. Innan vi vet att det finns en lokal är vi väldigt oroliga, säger Kristian Geeson.

LÄS MER:Alla 25 banorna snart klara – nu vill padeljätten locka fler tjejer

Klubben vill växa

Tennisklubben har också en ambition om att växa och skulle behöva större lokaler för att kunna utveckla verksamheten. Men enligt Marcus Claesson kan det bli svårt i det här läget.

Däremot har han gott hopp om att hitta en tillfällig lösning i väntan på att en permanent anläggning ska bli klar. Det skulle exempelvis kunna ske genom att återskapa tennisbanor i Åby badmintonhall eller använda uppblåsbara tält.

– Vi har en styrgrupp som jobbar med det här, så jag hoppas att vi löser det, säger Marcus Claesson.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS