Fredrik Hofflander vill ha svar på Mölndals-Postens valenkät. Med hjälp av den är du med och bestämmer hur vår valbevakning ska se ut.
Fredrik Hofflander vill ha svar på Mölndals-Postens valenkät. Med hjälp av den är du med och bestämmer hur vår valbevakning ska se ut.

Hjälp oss att hitta viktigaste valfrågorna i Mölndal!

Vilka är de viktigaste valfrågorna i Mölndal? Jag har mina teorier – men det är du som sitter på de rätta svaren. Hjälp mig så blir jag glad!

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Gör din röst hörd – klicka här för att delta i Mölndals-Postens valenkät!

Det finns en term för att beskriva killar (det är oftast killar) som gillar andra världskriget, stridsvagnar och automatkarbiner. De kallas möpar – militärt överintresserade personer. Jag TROR att smeknamnet är lite retsamt och kärleksfullt på samma gång.

Jag är inte en möp. Men kanske en pöp? Politiskt överintresserad person. Ja, så är det nog banne mig.

Jag och alla andra pöpar går nu in i det som är den roligaste perioden man kan tänka sig – en valrörelse. Därför är det alldeles extra roligt att för första gången någonsin göra det som chefredaktör för en tidning. Och ännu mer alldeles extra roligt att få göra det som chefredaktör på en tidning som har för avsikt att satsa stort på att bevaka den lokala valrörelsen.

ANNONS

Fyll i vår valenkät

Men för att göra det riktigt bra behöver vi din hjälp! Och den behövs redan i dag. Jag skulle bli otroligt glad om du ville lägga två minuter av din tid på att fylla i vår valenkät – där varenda Mölndalsbo får chansen att bestämma vad som är de absolut viktigaste valfrågorna 2022.

Gör din röst hörd – klicka här för att delta i Mölndals-Postens valenkät!

Är det bostadsbyggandet? Är det rätt att bygga massor av nya bostäder i Lindome och hur ska den bebyggelsen i så fall se ut? Är det en bra idé att låta människor flytta in i nya bostäder i Lilla Fässbergsdalen – eller lider naturvärdena för stor skada då?

Skola och välfärd

Kanske är skolfrågorna ännu mer betydelsefulla? Mölndal har länge sladdat runt i botten av Lärarförbundets prestigefyllda men också kritiserade rankning av Sveriges bästa skolkommuner. Det är ingen hemlighet att Mölndals politiker satsat mycket på behöriga lärare men betydligt mindre på skolverksamheten som helhet. Behövs en förändring och i så fall vilken?

Privata alternativ i välfärden? Attendo har nyligen tagit över Mölndals största äldreboende – borde den reformen följas av fler i samma anda, eller är det kommunen som är bäst på att sköta de grundläggande samhällsuppgifterna?

Du får vara med och bestämma

Ni hör själva. Det finns många viktiga, intressanta och roliga diskussioner som väntar bakom hörnet. Valbevakningen i Mölndals-Posten ska vara just det – viktig, intressant och rolig. Klart att du måste hjälpa oss att fixa det! Tro mig, dina svar kommer att väga tungt när vi väljer ämnen och ställer frågor de kommande fyra månaderna

Du hittar enkäten här. Välkommen att vara med och bestämma!

LÄS MER:Vändningen: Seniorkort återinförs i Mölndal under 2022: ”Vill inte vänta längre”

LÄS MER:Johanna Rantsi (M) och Anders Ådahl (C) kan räkna med plats i riksdagen efter valet 2022

LÄS MER:Marcus Claesson lämnar topposten i Liberalerna – trött på alla sömnlösa nätter

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS