Elvira Linderot: Jag längtar efter våren – och efter en lite, lite bättre värld

I ett drömscenario skulle vi få en vår utan krig i Europa, men tyvärr ser det mörkt ut, skriver Mölndals-Postens tf chefredaktör Elvira Linderot.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Onsdag 22 februari kom nyheten: Våren har kommit till Mölndal. Enligt SMHI:s definition sker det när dygnsmedeltemperaturen ligger över nollan, sju dygn i följd. Våren kan som tidigast anlända den 15 februari, vilket i år blev ankomstdatumet för Mölndal och stora delar av Västsverige.

En temperatur över noll grader är ju inget att automatiskt hurra för. Min definition av vår är sol, grönt gräs och promenader i Stadsparken. Om det verkligen kan ske redan i februari är dock tveksamt. Blir det ordentlig vår i mars eller april är jag mer än nöjd. Personligen är jag en person som gillar årstider. Jag vill ha ordentlig sommar, ordentlig höst, ordentlig vinter och sedan – ordentlig vår.

ANNONS

En värld som bara blir varmare är de allra flesta överens om att vi inte vill ha.

Längtar efter fika vid Tulebosjön

Hur som helst så längtar jag efter våren, det gör jag. I Mölndals kommun finns dessutom väldigt många bra ställen att uppleva den på. Vad är härligare än en promenad från Eklanda upp i Änggårdsbergen, en fika vid Tulebosjön eller en joggingrunda i Bunketorp?

Allra mest tycker jag om att längta efter våren. Att känna försmaken av den. Häromdagen tog jag mig ut på en lunchpromenad runt Fässbergs kyrka och konstaterade att det är en himla fin utsikt där från toppen av kyrkbacken. På vägen ner värmde solen riktigt skönt och jag och kollegorna gjorde det som alla svenskar gör när det är sol en februaridag – vi stannade mitt på vägen och vände ansiktet mot den.

Jag började tänka på uteluncher och glass och ville nästan hoppa över våren och kliva rakt in i sommaren. Men det får ta sin tid. Jag fortsätter längta ett tag till.

Kyrkorna sjunger Abba

I vår kommer det också hända en hel del spännande saker i kommunen. Nya bostäder blir klara i Kållereds centrum, det nya Ikeavaruhuset ska invigas, konserter och föreställningar arrangeras på olika håll och kyrkorna sjunger Abba.

I den lokala politiken lär det också hända saker. Nu har Moderaterna och Socialdemokraterna styrt tillsammans några månader, och det blir intressant att följa vad de kommer prioritera och satsa på framöver.

I ett drömscenario skulle vi få en vår utan krig i Europa, men tyvärr ser det mörkt ut. 24 februari är det ett år sedan Ryssland invaderade Ukraina och det är ofattbart hur mycket lidande som skett sedan dess.

Men jag fortsätter att hoppas och att längta – efter sol, parkpromenader och efter en lite, lite bättre värld.

LÄS MER:Konsertkvällar och standup – visst börjar det hända mer på nöjesfronten i Mölndal

LÄS MER:Alla borde få träffa en läshund

LÄS MER:Efter Mölndals jätteaffär: Jag vet hur Villa Korndal i Kvarnbyn borde användas

ANNONS