Det ligger i vårt uppdrag att rapportera om det som är av allmänintresse och som sker i Mölndals kommun, oavsett om det handlar om våldsdåd eller tårttåg, skriver Mölndals-Postens chefredaktör.
Det ligger i vårt uppdrag att rapportera om det som är av allmänintresse och som sker i Mölndals kommun, oavsett om det handlar om våldsdåd eller tårttåg, skriver Mölndals-Postens chefredaktör. Bild: Anders Ylander

Erika Arnadottir: Lätt att se de mörka rubrikerna – men det finns så mycket mer

Den senaste tiden har flera våldsdåd och större olyckor skett i Mölndals kommun. Det är lätt att bara se de svarta rubrikerna, men Mölndals-Posten ger faktiskt en betydligt bredare bild av kommunen än så, skriver chefredaktör Erika Arnadottir.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS

Jag läser inte nyheterna, det är för mycket negativt i media.

Nej, orden är inte mina utan kommer från en i min bekantskapskrets. Som journalist håller jag förstås inte med. Det produceras mängder med artiklar och inslag som berättar om vår samtid ur många olika perspektiv.

Men jag är böjd att hålla med om att Mölndals-Posten den senaste tiden präglats av rubriker av det mörkare slaget. Hur kommer då detta sig?

Mölndals-Postens uppgift är att berätta om sådant som sker i Mölndal, Kållered, Lindome och Hällesåker. Och den senaste tiden har det skett både våldsdåd och större olyckor.

Jag tänker till exempel på olyckan på Hällesåkersvägen, där två bilar frontalkrockade. Det blev stora skador på fordonen men samtliga personer som var med i olyckan klarade sig med livet i behåll. Två män misstänks för brott i samband med händelsen.

ANNONS

En annan väldigt aktuell händelse är det misstänkta mordet i Hällesåker, i samband med ett bråk i en bostad. Det var många boende i området som reagerade på det stora polispådraget och ambulanshelikoptern som kom till platsen. En man är häktad misstänkt för mord samt mordförsök.

Även i Balltorp har flera dåd skett på kort tid. Dels en misstänkt skottlossning på en parkering nära Balltorpsskolan, dels en explosion i ett bostadsområde. Polisens teori är att i alla fall explosionen är kopplad till någon av de ”kriminella konflikter som pågår i vår region”.

Det är en självklarhet för oss att lägga stort fokus på den här typen av händelser när de sker, och rapportera brett om det.

Det är en del av vårt journalistiska uppdrag.

Vi ser också att intresset från Mölndals-Postens läsare online är stort vid den här typen av händelser. Det är många som undrar vad som skett, och där är det vår uppgift som nyhetsförmedlare att redogöra för information som är av allmänintresse.

Det är lätt att bara se de svarta rubrikerna.

Och det går inte att bortse från det som är mest aktuellt för dagen.

Men Mölndals-Posten ger faktiskt betydligt bredare bild av kommunen än så. Som att staden genomför stora förändringar för våra äldre där dementa tvingas flytta, och parkeringskaoset vid Brattåsskolan – en följd av att skolan gjorts om från årskurs 2–5 till F–3.

Och missa inte exempelvis att se Tårttågets färd genom Innerstaden och alla bilder från Gåsajakten.

LÄS MER:Polisen vill ha tips om skottlossningen och explosionen i Balltorp

LÄS MER:Parkeringskaoset vid Brattåsskolan väcker oro: ”Tänker på säkerheten”

LÄS MER:Här anländer Steinbrenner och Nybergs tårttåg till Mölndals innerstad

LÄS MER:Misstänkte mördaren häktas av Göteborgs tingsrätt – nekar till brott

ANNONS