Elin Mellkvist är en av alla de som nominerats till utmärkelsen Årets Mölndalsbo 2023.
Elin Mellkvist är en av alla de som nominerats till utmärkelsen Årets Mölndalsbo 2023. Bild: Anders Ylander

Erika Arnadottir: Många bra nomineringar till Årets Mölndalsbo 2023 – men vi vill ha fler!

”Det finns mängder med personer i kommunen att lyfta fram, och med utmärkelsen Årets Mölndalsbo får vi chansen att göra just det”, skriver Mölndals-Postens chefredaktör Erika Arnadottir.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS

Sedan början av november har ni läsare kunnat nominera personer till att bli Årets Mölndalsbo 2023 – Mölndalsbornas egen tävling. Vi har fått många bra nomineringar hittills, och flera har vi redan kunnat berätta om.

På nyhetsplats har vi till exempel lyft fram Patrick Borg, som nominerats för sitt arbete i Lindome Gif. Såhär står det bland annat i nomineringen:

”Hans bidrag till att skapa en varm, inkluderande miljö har inte bara berört ungdomarnas liv inom klubben utan även lyft fram Lindome som en plats för gemenskap och positiv förändring.”

I veckan har vi berättat om Elin Mellkvist, restaurangchef på Taco bar, och i motiveringen står det att hon ”skapar trivsel och trygghet när utsidan kan vara kall, regnig och stökig” och att hon får alla att känna sig välkomna ”i Mölndals vardagsrum”.

ANNONS

Vi har också berättat om Karwan Sorani, som kom till Mölndal i mitten av 90-talet. Han brinner för att hjälpa människor, speciellt de som är ensamma, och arbetar varje julafton. Motiveringen till nomineringen lyder bland annat ”det finns ingen som brinner för sitt jobb som han” och ”det extra han gör för dom äldre går inte ens att beskriva”.

Har du någon i din närhet som gjort något positivt det senaste året, som inspirerat och gjort skillnad för andra? Mejla och berätta om personen för oss!

Förslagen fortsätter att trilla in, och i veckan kommer vi att avslöja ytterligare en person som har chans att utses till Årets Mölndalsbo – håll utkik i vår app eller på vår sajt.

Men med det sagt: Nu vill vi ha fler nomineringar!

Har du någon i din närhet som gjort något positivt det senaste året, som inspirerat och gjort skillnad för andra? Mejla och berätta om personen för oss!

Det finns mängder med personer i kommunen att lyfta fram, och med utmärkelsen Årets Mölndalsbo får vi chansen att göra just det.

Den sista dagen för att nominera är nu på söndag, den 10 december. Du kanske undrar vad som händer efter det? Då kommer juryn, bestående av Mölndals-Postens redaktion och fjolårets vinnare Ida Johansson, att sammanträda för att ta fram fem kandidater för er läsare att rösta på.

Vi är alltså inte framme vid röstningen än, men när vi är det kommer vi förstås berätta om det både på sajten och i papperstidningen.

Så missa inte chansen – nominera en person du tycker ska bli Årets Mölndalsbo 2023.

Så nominerar du till Årets Mölndalsbo 2023

Skicka ett mejl till oss på redaktion@molndalsposten.se och skriv ”Årets Mölndalsbo 2023” i ämnesraden. Mejlet måste innehålla:

För- och efternamn på den du vill nominera, samt ålder, telefonnummer och förstås en motivering.

• Skicka också med dina egna kontaktuppgifter i form av för- och efternamn, telefonnummer och mejladress.

Sista dagen för att nominera är 10 december!

LÄS MER:Nominera till Årets Mölndalsbo 2023 – vem tycker du det ska bli?

LÄS MER:Elin Mellkvist tröttnar aldrig på tacos – kan bli Årets Mölndalsbo 2023

LÄS MER:Karwan Sorani har jobbat med äldre i nästan 30 år – kan bli Årets Mölndalsbo 2023

LÄS MER:Patrick Borg är Lindome Gif trogen – kan bli Årets Mölndalsbo 2023

ANNONS